dilluns, 12 de novembre del 2007

"Zaplana El brazo incorrupto del PP"

El futur 'best-seller' del País Valencià i part de Múrcia: 'Zaplana, el brazo incorrupto del PP'
09/11/2007 · València"L'obsessió pel poder polític i la recerca de l'enriquiment econòmic personal han estat les dues constants de la carrera d'Eduardo Zaplana". Així defineix al polític murcià el periodista Alfredo Grimaldos a l'obra Zaplana, el brazo incorrupto del PP (Foca), que compta amb un pròleg de Javier Ortiz (excap d'opinió d'El Mundo) en què, sense embuts, afirma: "Zaplana té un cridaner aspecte d'estafador, dit sigui en termes polítics, sense referències directes al Codi Penal". El llibre repassa críticament tota la trajectòria política de l'expresident valencià, des de la seva arribada a l'alcaldia de Benidorm (amb els vots d'una trànsfuga del PSPV) a la presidència de la Generalitat Valenciana i al govern de José María Aznar, en el ministeri secundari de Treball i Seguretat Social.
El llibre repassa tots els vincles que ha anat teixint Zaplana al llarg de la seva vida "amb el món econòmic i mediàtic amb una sola meta: el poder i els diners". Després de Benidorm, l'autor relata l'assalt de Zaplana a Canal 9, els pagaments a Julio Iglesias a través de l'IVEX, la creació de Terra Mítica, els foscos llaços d'amistat que manté amb el constructor madrileny Francisco Hernando 'Pocero' i les lluites intestines amb el seu delfí Francisco Camps.
El prologuista Ortiz, actual columnista de Público, defineix a Zaplana com "un arribista en estat gairebé químicament pur (...), un home extremadament ambiciós i mancat d'escrúpols (...), somriure permanent de perfecte descregut, típic de la gent que tant li fa dos que vint, sempre que els vint acabin a la seva butxaca".