dimecres, 7 de novembre del 2007

El projecte “Territori TIC” a la Ribera d’Ebre

Consell Comarcal de la Ribera d' Ebre.
Anar a Territori TIC
El projecte busca crear una xarxa de complicitat i corresponsabilitat amb el món local; generar nous serveis; i potenciar el telecentre com a element de referència de la ciutadania, les empreses i les administracions locals. Territori TIC és una prova pilot dotada amb 620.000€, que tindrà una durada de dos anys i es desenvoluparà a la Ribera d'Ebre, el Ripollès i el Pla de l'Estany. Aquestes comarques comparteixen trets socials i econòmics, com ho són l’estructura demogràfica i una economia bàsicament agrícola. A més, totes tres tenen telecentres consolidats que actuen com a referents en matèria TIC en el seu àmbit. El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, destaca la importància de la Xarxa de Telecentres de Catalunya com a eix vertebrador de l'impuls de la Societat de la Informació al país.

Durant la presentació de Territori TIC a Mora d'Ebre, el conseller Joan Puigcercós ha assegurat que “aquesta prova pilot proporcionarà a les tres comarques un salt qualitatiu pel què fa a l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació” i ha destacat que “aquest és un projecte que contribueix a avançar en equilibri territorial, i pensem poder estendre’l”.

Territori TIC avaluarà un model descentralitzat i territorial de gestió dels telecentres, potenciarà la millora del grau d'alfabetització digital i de l'ús de les TIC entre la població i assessorarà el sector empresarial local. El seguiment de l’impacte d’aquesta prova pilot es farà a través de la Fundació Observatori per a la Societat de la Informació a Catalunya (FOBSIC).