diumenge, 25 de novembre del 2007

300 persones es manifesten a La Fatarella.

Quan el projecte estigui enllestit, la Fatarella comptarà amb sis parcs eòlics.
La Fatarella
Telenoticies.cat
Protesta a la Terra Alta per la creixent proliferació de centres de producció energètica
Prop de 300 persones, segons fonts de l'organització, han participat en una caminada en contra de la proliferació de centres de producció d'energia elèctrica a la Terra Alta. La marxa ha començat a la Fatarella i ha recorregut els espais on s'ha projectat un nou parc eòlic. Si el projecte segueix endavant, la localitat tarragonina comptarà amb sis parcs eòlics, dues centrals tèrmiques i una línia d'alta tensió que travessarà el municipi.
L'Associació en Defensa de la Terra i del Vent per a Tots, que ha organitzat l'acte de protesta, assegura que no està en contra de l'energia eòlica sinó de la concentració de centres productors d'energia en un mateix territori que és el que passa a la Fatarella. Un portaveu de l'agrupació s'ha queixat de la "falta d'informació total" en relació amb la construcció de centrals energètiques a la zona, però ha celebrat el seguiment que ha tingut la convocatòria, de 300 persones. Per un poble de mil habitants "és molta gent", ha dit.A més, segons un comunicat del bufet d'advocats del Col·lectiu Ronda, els parcs eòlics que es volen construir a la Terra Alta ni gaudeixen d'autorització ni estan emparats per cap pla urbanístic.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Ei!!! No se pas d'on treieu la informació!!! Però caldria contrastar-la almenys.. A la Fatarella no és projecten sis parcs eòlics, solsament hi ha un parc eòlic projectat el qual va tenir el vistiplau de la població en un referèndum, en el qual és va consensuar que l'ajuntament tirés endavant un sol parc i que aquest estigués a les afores de la població.

2teixidor ha dit...

La informació és la del peu de foto del link Telenoticies.cat.

Anònim ha dit...

Al terme de la Fatarella només se'n projecte un, de parc eòlic, però als voltants (lo terme és estret) n'hi hauran almenys tres més (Vilalba, Corbera i Riba-roja): los dos primers, a les portes mateix del poble. A la Fatarella se veuran des del balcó de qualsevol casa... i sense poder mirar enlloc: a tot arreu on miros, hi veuràs molins. I això del vist-i-plau és un dir: mira la gent que va votar i si este porcentatge represente realment la població. A n'este referèndum dels trons és on s'agafen com si els hi anés la vida los pro-molins que només veuen los euros que els hi engreixarà lo compte. Tot plegat penós!

Anònim ha dit...

Doncs si la gent que estava en contra no va votar, de que es queixa? I si ja s'ha sotmés a la voluntat popular i democràtica, perque més democràtic que un referèndum no hi ha res, on està el problema?

Anònim ha dit...

Saps quantes persones anaven a la mani de la Fata?. No les 300 persones que dieu, sino que solament hi anava quatre gats que acompanyaven a Don Quixote i a Sancho Pancha. "En un lugar de La Fatarella, cuyo nombre no quiero acordarme, no ha mucho tiempo que vivía un hidalgo de los de lanza en astillero, adarga antigua, rocín flaco y galgocorredor... fisaba la edad de nuestro hidalgo con los cincuenta años, era de complexión recia, seco de carnes, enjuto de rostro...se armó de todas sus armas, subió con Rocinante...tomó su lanza, y por la puerta falsa de un corral, salió al campo y raïmats arriba...iba Sancho Panza sobre su jumento como un patriarca, con sus alforjas y su bota...Yendo, pues, caminando nuestro flamante aventurero, ina hablando consigo mismo, y diciendo...En esto descubrieron treinta o cuarenta molinos de viento que hay en aquel campo, y así como Don Quijote los vió, dijo a su escudero...ves allí, amigo Sancho Panza, donde descubren treinta o pocos más aforados gigantes con quien pienso hacer batalla, y quitarles a todos las vidas...¿Qué gigantes? dijo Sancho Panza. Aquellos que allí ves, respondió su amo, de los brazos largos, que los suelen tener algunos de casi dos leguas. Mire vuestra merced, respondió Sancho, que aquellos que allí se parecen no son gigantes, sino molinos de viento, y lo que en ellos parecen brazos son las aspas, que volteadas del viento hacen andar la piedra del molino...Pero él iba tan puesto en que eran gigantes, que ni oía las voces de su escudero Sancho, ni echaba de ver, aunque estaba ya bien cerca, lo que eran; antes iba diciendo en voces altas: non fuyades, cobardes y viles criaturas, que un solo caballero es el que os acomete. Levantóse en esto un poco de viento y las grandes aspas comenzaron a moverse, lo cual visto por Don Quijote, dijo: pues aunque mováis más brazos que los del gigante Briareo, me lo habéis de pagar...Bien cubierto de su rodela, con la lanza en ristre, arremetió a todo el galope de Rocinante, y embistió con el primer molino que estaba delante; y dándole una lanzada en el aspa, la volvió el viento con tanta furia, que hizo la lanza pedazos, llevándose tras sí al caballo y al caballero, que fue rodando muy maltrecho por el campo

Anònim ha dit...

NO ENS QUIXEM TANT, VOLEM ENERGIA NO? PUES MILLO L'EÒLICA QUE LA NUCLEAR!!!