dissabte, 10 de novembre del 2007

UN VI DE LA TERRA ALTA ÉS LO MÉS CAR DEL MÓN.


El vi més car del món és català
eldebat.cat
El vi més car del món en condicions de ser begut ja no és el mític Petrus, venut recentment en més de 2.200 euros. És català, amb denominació d'origen de Terra Alta, i és un autèntic luxe pels col·leccionistes disposats a pagar 6.000 euros per cada ampolla.
El seu signe distintiu és que es va envasar en el moment en què es casaven els Prínceps d'Astúries, Felip de Borbó i Letícia Ortiz.Només dos-centes persones tindran accés a comprar aquest vi, el més car del món. De moment, ja s'ha posat a la venda de la mà de l'empresa Vijoxi. Una ampolla l'ha comprat un particular xilè, i les altres dues viatjaran cap a Califòrnia, una a Los Ángeles i l'altre a San Diego. Evidentment, el mercat objectiu és el nordamericà. Prova d'això és la gran promoció que s'ha fet als Estats Units, a publicacions com The Wine Advocate. Robert Parker ha donat 92 punts a aquest vi.
Aquest vi procedeix de la bodega Bàrbara Forés.
Està fet amb raïm de les varietats garnatxa, carinyena i cabernet sauvignon, desgranades a mà, i dipositades en barriques noves de roure francès i triturades manualment amb un bastó de fusta. El mercat dirà si els col·leccionistes són capaços de pagar 6.000 euros per una ampolla de vi. En anteriors ocasions, inversors privats han estat disposats a pagar més de 110.000 euros per fer-se amb una ampolla de Château Lafitte de 1787, o 100.000 euros per un Château d´Yquem.

El vi el comercialitza Vijoix com "El vino más caro del mundo"