dijous, 8 de novembre del 2007

PSC i ERC presenten una moció de censura contra l'alcalde de Bot

Foto de Joseptorta

El socialista Lluís Agut pot ser nomenat nou alcalde del municipi terraltí en el ple convocat per al 16 de novembre -->per a. caralt Diari de tarragona

Els grups municipals d'Alternativa per Bot (APB)-Progrés Municipal i Entesa per Bot (EPB)-Acord Municipal, vinculats respectivament al PSC i ERC, van presentar dilluns una moció de censura contra l'alcalde de Bot, el convergent Andreu Martínez. La moció pot prosperar ja que els dos grups, avui a l'oposició, disposen de quatre regidors pels tres de Convergència i Unió. L'alcaldable socialista, Lluís Agut, admetia ahir a la tarda la interposició de la moció i la possibilitat que aquesta prosperi sense afegir, però, més comentaris. El ple per discutir la moció tindrà lloc el 16 de novembre a les 12.00 hores. En les últimes eleccions municipals celebrades al mes de maig, CiU va perdre després de molts anys la majoria absoluta. Va obtenir 241 vots i tres regidors, mentre APB rebia 177 vots i dos regidors i EPB, 123 vots i dos regidors. En la sessió constitutiva de l'Ajuntament, totes les forces es van votar a elles mateixes. D'aquesta manera, el número u de la llista de CiU, Andreu Martínez Morelló (47 anys), fou escollit nou alcalde de Bot, càrrec que assumia per primera vegada després d'exercir de regidor de la mateixa formació política els quatre anys anteriors. Durant aquests mesos, doncs, ha governat en minoria malgrat que Martínez oferís la possibilitat de formar un govern d'unitat als caps de llista de la formació socialista, Lluís Agut, i de la formació republicana, Francesc Fidel.
Article d' opinió del bloc La Via Augusta

Les llistes “blanques” de Bot (ERC i PSC) han presentat una moció de censura a Bot contra l’actual alcalde de CiU.Xavier Pallarès, com a màxim responsable de la federació “nacionalista” ha fet unes declaracions carregant de forma despectiva contra els seus rivals polítics i amenaçant amb prendre represàlies. Jo li demanaria al Sr. Pallarès una mica de calma. Al joc democràtic hi entra quasi tot i la moció de censura no deixa de ser un instrument en poder dels grups polítics per canviar allò que no els apareix bé. Que jo sàpigue no hi ha trànsfugues, només dos grups en contra d’un altre. Segueix dient el Sr. Pallarès que tot està dirigit de fora. Mira tu quin descobriment! És què només és patrimoni de CiU dirigir políticament els altres pobles? Jo li podria posar uns quants exemples. Ell també en posa un: Caseres. Que jo recordi la darrera pilota estava al teulat de l’alcalde de Caseres. Si algú ho desconeix tot va començar arran d’una suposada baralla entre joves de Caseres i Batea a Gandesa. Entre els joves s’hi trobaven els fills de tots dos alcaldes. L’Ebre en va parlar durant un temps. Finalment, Paladella, alcalde de Batea va acusar al de Caseres d’un afer immobiliari al seu poble. A partir de llavors, silenci! Esperava entusiasmat la resposta de l’alcalde de Caseres, però aquesta no va aparèixer mai.
Podria seguir estenent-me, ja que el tema el trobo apassionant, però no vull cansar al lector.