dijous, 23 d’octubre del 2008

ERC DE LA RIBERA D' EBRE DEMANA LLEIALTAT INSTITUCIONAL A L' ALCALDE D' ASCÓ

Bernat Pellisa
El portaveu del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Bernat Pellisa, aquest matí ha entrat al registre del Consell una moció que es debatrà en el proper Ple en la qual s’exigeix lleialtat institucional a l’Alcalde d’Ascó envers l’acord del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre de rebutjar la instal·lació a la Ribera d’Ebre del magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears. Pellisa però ha afirmat que existeix “la voluntat de negociar els termes de la moció, però que els que és innegociable és el posicionament ferm i contrari del Consell Comarcal envers el magatzem de residus”.

El portaveu d’Esquerra, que ha volgut recordar que el Parlament de Catalunya s’ha posicionat en contra que l’MTC s’instal·li a Catalunya, ha demanat al president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre una reunió extraordinària i urgent de la Mesa d’Alcaldes de la Ribera d’Ebre per tractar monogràficament la qüestió.
Josep Maria Sàez

D’altra banda, Josep Maria Sàez, president d’Esquerra Republicana de Catalunya a la Ribera d’Ebre, ha manifestat que “no pot ser que una qüestió de territori que ja ha estat àmpliament rebutjada per Ajuntaments, Consell Comarcals i fins i tot pel Parlament de Catalunya, sigui menystinguda per l’Alcalde d’Ascó”. A més, ha afegit que com que “les repercussions i efectes d’instal·lar un projecte com aquest no són estrictament locals, la decisió no ha de ser local perquè estaria deslegitimada”. Per últim, Sàez ha reiterat que “les institucions més representatives del territori a la zona, els Consell Comarcals de la Ribera d’Ebre, de la Terra Alta, del Baix Ebre, del Baix Camp i el Priorat, entre d’altres, també s’hi ha oposat”.

http://esquerra.cat/locals/index.php?id_article=26812

5 comentaris:

Janet ha dit...

Me n'alegro que almenys hi hagi algún grup polític amb un mínim de seny.

Espero que realment es respecti la decissió de la majoria en un tema tan trascendent per al territori i tant irreversible.

Salutacions,

Janet

Anònim ha dit...

Per fí han obert la boca els d' ERC, els hi ha costat però almenys la seva resposta clara i contundent és la que esperavem la majoria de riberencs dels nostres polítics.

Jobove - Reus ha dit...

si no ho aproba l'alcalde d'Ascó ho aprobarà el gobern, però el magatzem anirà a Ascó o a Vandellós, ens hi juguem un dinar ?

mireia ha dit...

Per què coi sempre ens ha de tocar a nosaltres? No puc entendre com una persona pot oferir el "seu" municipi per posar-hi una cosa d'aquestes. És que no té fills? És que no pensa en el futur?
Jo, la veritat, no ho puc entendre.
Aquesta persona estima la comarca????

Escursó ha dit...

Mireia la pela es la pela i estos politiquillos nomes tenen un interes i tots sabem quin es.