dijous, 30 d’octubre del 2008

El Consell d'Alcaldes de la Ribera d'Ebre debatrà sobre la possible ubicació a Ascó d'un cementiri nuclear



Bernat Pellisa, portaveu del grup d'ERC al Consell Comarcal riberenc, ha explicat que, en la darrera comissió informativa, els republicans van presentar la moció referent al MTC per tal que es debatés pels diferents grups polítics representats a l'ens. La moció es va inscriure en el registre del Consell perquè es votés aquest dimecres en la sessió plenària. No obstant, ERC esperava 'esmenes i aportacions' dels altres grups, que no s'han produït i 'al final no s'ha pogut arribar a una moció consensuada', ha explicat Pellisa.

El portaveu ha concretat que el grup d'ERC 'no tenia la intenció d'obrir velles ferides' sinó que considera que la Ribera d'Ebre 'ha de debatre el tema a través dels seus agents públics'. D'aquesta manera, ERC ha demanat 'amb urgència' que es convoqui un Consell d'Alcaldes extraordinari per debatre sobre el MTC i 'no només sobre el que no volem a la comarca sinó perquè es parli del que volem que vingui', ha afegit Pellisa. El Consell d'Alcaldes s'ha fixat per al pròxim 12 de novembre.

Per la seva banda, el portaveu del grup de CiU al Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Jordi Barrufet, grup que està a l'oposició, ha manifestat que l'ens comarcal 'ja va mostrar la seva postura' sobre el MTC en la votació d'una moció contrària a aquesta instal•lació l'octubre del 2006, posicionament que 'no ha canviat'. Barrufet considera que 'el territori ja ha parlat' a través del Consell Comarcal i 'molts ajuntaments', i que 'la cosa està prou clara' com per 'no haver de votar una altra moció'. El grup convergent creu que és 'més adient' debatre sobre el MTC al Consell d'Alcaldes.

D'altra banda, en la sessió plenària de l'ens d'aquest dimecres ha pres possessió del càrrec de conseller comarcal Albert Miret, regidor de la Palma d'Ebre, en substitució de la consellera Pilar Ten, que va presentar la seva renúncia al càrrec.