dimarts, 21 d’octubre del 2008

LA PORTA DEL CEMENTERI


Jordi Duran
A mesura que s'acosta el dia en què s'ha d'activar el procés per triar la ubicació del futur cementeri nuclear espanyol, cada cop és més clar el que tothom veia vindre. Al final, ja ho veuran, o serà Ascó o serà Vandellòs. Si encara hi havia algun benaventurat que en tenia dubtes, la setmana passada l'alcalde d'Ascó, Rafael Vidal (CiU), es va descarar i va proclamar que el seu Ajuntament «no tanca la porta» a la possibilitat de ser la seu del preuat cementeri. O sigui, ras i curt, Vidal llança al Ministeri d'Indústria –organisme que ha de triar la ubicació de la planta– un missatge ben eloqüent: Ascó està disponible per al que convingui si ens entenem en el preu, és clar. És simptomàtic que, justament ara, després d'uns mesos en què les nuclears d'Ascó han estat a l'ull de l'huracà en haver estat el lloc on hi ha hagut una fuita radioactiva sense precedents a Espanya, per haver-la intentat amagar a l'opinió pública i a les autoritats (entre les quals hi ha el mateix Vidal) i per haver estat proposada una multa milionària contra l'empresa ANAV-II per la manera galdosa com gestiona les centrals, es despengi el senyor alcalde dient això que «no tanca la porta» al cementeri nuclear. En uns moments en què la confiança de l'opinió pública amb les nuclears catalanes està sota mínims, és admirable que algú agafi la iniciativa, vagi de cara a barraca, faci números i ofereixi sense manies el seu terme municipal per encabir-hi tots els residus atòmics d'Espanya. No hi ha dubte que en aquest món hi ha gent per a tot.
El Punt

1 comentari:

Unknown ha dit...

anem bé si volem tenir un dia al calendari deddicat a la ribera: serà el dia de tots ssants, perquè al pas que anem, no quedarem persones a la comarca per a contar-ho.
no podem tolerar que un poble decideixi per si sol el futur de tota una comarca. ja estic posant a tots els racons d'internet que visito el crit d'ajut que des d'aquesta web heu fet. i ben fet.