dijous, 16 d’octubre del 2008

El Govern presenta l’exposició “Per les Terres de l’Ebre, som-hi” a Móra la Nova

Una imatge de la fira de l' any passat.
El Govern presenta l’exposició “Per les Terres de l’Ebre, som-hi” a Móra la Nova

El Govern de la Generalitat tindrà una presència activa en la 177a edició de la Fira Agrícola, Ramadera i Industrial de Móra la Nova, a la Ribera d’Ebre, del 23 al 26 d’octubre vinent. Sis departaments i organismes diferents de l’Administració de la Generalitat presentaran els seus estands a la fira de forma conjunta, en un mateix espai, i, a més, l’exposició “Per les Terres de l’Ebre, som-hi” mostrarà l’acció de Govern en les comarques ebrenques des del començament de la legislatura.
És la segona vegada, després de la Fira de Sant Miquel de Lleida, que els estands de la Generalitat s’agrupen en un sol espai. En aquest cas seran els de l’Incasòl, el Cos de Mossos d’Esquadra, l’Agència Catalana de Consum, el Departament de Treball, Prodeca i la Delegació Territorial del Govern a les Terres de l’Ebre.
L’estand de la Delegació Territorial acollirà l’exposició sobre l’acció de Govern a les comarques de l’Ebre. S’hi explicaran les actuacions i els projectes relatius als serveis a les persones, el sector agroalimentari i la preservació del medi ambient, l’accés a l’habitatge, la millora del transport i l’aposta per una economia més competitiva. Una de les peces destacades de la mostra serà la maqueta de la futura Universitat de les Terres de l’Ebre.
Per a redreçar el dèficit de les comarques de l’Ebre en matèria d’infraestructures i serveis, el Govern de Catalunya ha potenciat les inversions públiques i ha incrementat el nombre de professionals dels serveis sanitaris, educatius, culturals i socials. Des de 2004 i fins el 2010 s’hauran construït, ampliat i millorat 31 centres sanitaris, 79 escoles i llars d'infants, hi haurà set noves biblioteques i es triplicaran les places de les residències per a la gent gran.
Aquest 2008 és especialment important en aquest sentit. D’una banda, perquè s’ha donat un impuls decisiu a alguns projectes que ja estaven en marxa, com ara el polígon industrial del Molló, a Móra la Nova mateix; el reg del Xerta-Sénia o la culminació del desplegament del Cos de Mossos d'Esquadra. Al mateix temps, la Generalitat treballa en el futur Pla Territorial de les Terres de l'Ebre, l’Hospital Regional, el desdoblament de l'Eix de l'Ebre, l'anell viari del Delta o la universalització de l’accés a les noves tecnologies, entre d’altres projectes.
La Fira de Móra la Nova és una de les més importants de les comarques meridionals del Principat de Catalunya i ha esdevingut una de les més representatives del país. La seva oferta abasta des dels materials i equipaments per a la construcció fins als electrodomèstics i l’electrònica, passant per les editorials, la informàtica, la ceràmica, la decoració i l’interiorisme, l’alimentació, la promoció comercial i industrial, la maquinària i les eines del camp, els productes agrícoles, l’automoció, etc. La Fira es va començar a celebrar l’any 1831, un any després de la concessió de la independència al municipi, atorgada pel rei Ferran VII.

2 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

a Reus s'ha inagurat 150 anys del canal de delta, l'Ebre està de moda MALAMENT !!!!

xavi ha dit...

Cada cop em fa mes mandra la Fira, si no fos pels pinxitos, m'ho pensaria d'anar-hi.
...i sobre les exposicions del govern, molt cops son mes façana que teca