divendres, 17 d’octubre del 2008

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE TONI ORENSANZ AMB ABSÈNCIES SIGNIFICATIVES.


Este vespre s' ha presentat lo llibre " L' Òmnibus de la mort: parada Falset" del periodista i escriptor prioratí Toni Orensanz.
La presentació s' ha fet a la seu local d' Esquerra de Móra la Nova i ha comptat amb una notable afluència de públic que ha exhaurit tots los llibres a la venda de la parada.
Com a nota negativa, cal dir que tot i que hi ha estat convidada la televisió local Telemasos (ens informatiu pagat amb lo diner públic de tots los moranovencs) no ha fet acte de presència, ni s' ha excusat amb cap comunicat; també cal dir que tampoc no hi ha assistit cap membre electe del govern municipal de CIU , absències significatives que no puc entendre per quins interessos polítics no volen gaudir ni difondre un acte estrictament de caire cultural celebrat a Móra la Nova.
L' autor del llibre fent la presentació.
Dos imatges del públic que ha assistit a la presentació del llibre.

Parada de venda de llibres.
Fotos Alego.

4 comentaris:

Miquel Esteve ha dit...

Honestament crec que en Toni va fer un discurs brillant, serè, seriós, rigorós i lliurepensador. Em va commoure escoltar, des de feia molt de temps, algú del món de les Humanitats que no en fes una arenga partidista d’un acte cultural. Darrerament pareixia que al cel de la magna història només hi haguessin brigadistes i revolucionaris quan adés únicament hi volaven feixistes o dretans. Em va sobtar, de debò, la sinceritat i franquesa de l’escriptor alhora de fer valoracions subjectives, més enllà de la probable por escènica o les possibles empaties. Enhorabona, nois/es, per la qualitat de l’acte i una abraçada al Toni pel seu coratge desmitificador. Heus aquí la pruïja del periodisme científic i el talant d’un humanista de soca arrel. Salut i pau!

Anònim ha dit...

Fa vergonya aliena el llegir que Telemasos no fes acte de presència en la presentació d'un llibre que està al capdamunt de la llista de vendes en tots els referents periodístics catalans( 2ªedició del llibre en molt poc temps) Penso no dir res més en un poble on la normalitat democràtica encara no ha arribat 75 anys després de la Guerra Civil.

Anònim ha dit...

Una pregunta des de fora dels Masos: l'acte era purament partidista, no? Lo Toni Orensanz, l'autor, és d'Esquerra? Ho dic, sense discutir que ERC pugui fer actes d'este tipus, perquè sembla que als Masos no hi haigue ningú més que pugui presentar un llibre com este. La veritat, si mires a molts pobles de la vora que també fan presentació de llibres, no són pas los partits que les fan: normalment ho fan associacions, ajuntaments, etc...

2teixidor ha dit...

Per l' anònim anterior: Lo darrer llibre que es va presentar a la seu local d' Esquerra de Móra la Nova va ser "Nihil Obstat" del periodista Manuel Milián Mestre ( setmanalment surt al programa de Josep Cuní a TV3)que va ser fundador de Alianza Popular i també diputat a Corts del PP per Barcelona.És acàs aquesta també una presentació partidista com tu vol fer entendre?
Al local d' Esquerra si fan moltes activitats i entre elles es fan presentacions de llibres sense tenir en compte de quin partit són els autors.Només cal que entris al bloc d' Esquerra de Móra la Nova per informar-te de tot el que es fa i s' ha fet a nivell cultural,