dimarts, 21 d’octubre del 2008

MARTA CID DEMANA A L' ALCALDE D' ASCÓ QUE RESPECTI LA DECISIÓ DEL PARLAMENT DE CATALUNYA

Marta Cid, diputada d' Esquerra al Parlament

Marta Cid demana a l’alcalde d’Ascó que respecti la decisió del Parlament de Catalunya, dels consells comarcals i dels ajuntaments del territori

La diputada d’Esquerra Marta Cid ha valorat la intenció de l’alcalde d’Ascó de presentar el seu municipi a la convocatòria per ser la seu del magatzem temporal de residus centralitzat (ATC) de residus nuclears, desmarcant-se de la resolució de rebuig expressada pel Parlament de Catalunya, pels consells comarcals i per la majoria d’ajuntaments de les Terres de l’Ebre.

Marta Cid, diputada d’Esquerra, ha afirmat que la política energètica és un tema de país, amb implicacions de molts tipus, i un ajuntament no pot prendre una decisió d’aquest tipus sense tenir en consideració l’afectació directa que això pot provocar sobre els pobles i les comarques veïnes’.

Cid ha volgut recordar que ‘les resolucions de les institucions estan per complir-se i l’alcalde d’Ascó hauria de ser sensible i solidari amb allò que la resta de municipis del seu voltant i el Parlament del seu país ha expressat’. Cid ha reiterat l’oposició d’Esquerra a la instal·lació del magatzem temporal de residus centralitzat a qualsevol lloc de Catalunya. ‘Les Terres de l’Ebre som qui acollim la majoria de centrals nuclears de Catalunya, i no ens mereixem acollir un magatzem que hipotecarà encara més el nostre futur i això s’ha de veure des d’una òptica territorial, no municipal, perquè les implicacions que se’n deriven afecten al conjunt del territori’.

3 comentaris:

moradebreonline ha dit...

Entenc tot el teu esforç per una comarca neta, i estic amb tu, entenc les paraules de la Marta com no, però, veig un Delegat del Govern a les Terres de l'Ebre que no sabem que pensa, un senador de Flix que no diu res, i els alcaldes a titul personal tampoc es manifesten, sigui alcalde de Móra la Nova, Garcia, Benissanet, tinent d'alcalde de Móra d'Ebre, President del Consell Comarcal, aquí a aquesta comarca hi ha molts càrrecs que no diuen ni MU a les paraules de l'alcalde d'Ascó, ningú es mulla.

Anònim ha dit...

Seria bo tenir memòria, la Sra. Cid també, atès que és Diputada al Parlament, tal i com consta al diari de sessions del Parlament de Catalunya, el passat mes de febrer es votar en aquest parlament un iniciativa presentada pel Diputat Carles Pellicer de CiU, que rebutjava la instal•lació de aquest tipus de cementeri arreu del territori català.

La iniciativa va prosperar amb el vots a favor de CiU, ERC i ICV, mentre que hi van votar en contra PSC, PP i Ciutadans, o el que es el mateix, CiU, ERC i ICV estaven encontra de la instal•lació del cementiri a Catalunya, mentre que el PSC,PP i Ciutadans estaven a favor que es podes instal•lar a Catalunya.

Per tant cal tenir les coses clares i disposar de tota la informació, ja fa massa temps que es pretén donar la culpa de tot allò que a priori no es bo a CiU, però després n’hi ha d’altres que tot i haver-se manifestat en contra i haver encapçalat fins i tot manifestacions, en quan arriben al govern, tot allò que era dolent es converteix en bo, si nó recordeu el darrer episodi amb el transvasament de l’Ebre a Barcelona i el comportament del PSC i ICV.

Anònim ha dit...

Està molt ben exposat tot el que dius anònim filoconvergent, però com és que l' alcalde d' Ascó que es de CIU no respecta les decisions sobiranes del Parlament de Catalunya i tampoc respecta el que van votar els seus representants de CIU en contra del Magatzem temporalitzat de residus nuclears?
Com és que l' executiva de CIU de la comarca encara no s' ha manifestat en contra de les declaracions d' un alcalde de la seva formació que desobeeix les directrius del partit del qual forma part?
Per què serà que no diuen ni ase ni bèstia?
Quins interessos hi ha de partit o de membres de l' AMAC adscrits a CIU amagats i callats al darrere?