dimarts, 18 de desembre del 2007

El casament forçat d'una nena, foto de l'any d'UNICEF


L'Unicef ha premiat a Berlín la millor foto de l'any 2007. Entre les 1.230 imatges va guanyar la foto de la nord-americana Stephanie Sinclair (a la imatge amb l'obra guanyadora).

Avui.cat

La imatge de Ghulam, una nena afganesa d'onze anys asseguda al costat del seu marit, un home de 40, feta per la fotògrafa nord-americana Stephanie Sinclair, va ser escollida ahir a Berlín com la millor fotografia de l'any pel Fons de les Nacions Unides per a la Infància, UNICEF. La foto, presa quan la menor mira amb por i recel el seu marit, amb qui la van obligar a casar-se, denuncia "una pràctica mundial i terrible", segons va dir ahir l'esposa del president federal alemany, Eva Luise Köhler, col·laboradora de l'organització per a la infància.
La foto de l'any d'UNICEF forma part d'una sèrie de retrats i imatges sobre matrimonis infantils que Sinclair va fer durant dos anys a l'Afganistan, Etiòpia i el Nepal, on és habitual que les famílies casin els seus fills adolescents.
Köhler va destacar la gravetat del problema dels matrimonis forçats a tot el món i va destacar que aquestes nenes no només són allunyades de la seva família i l'escola i sotmeses a relacions sexuals, sinó que són utilitzades com a força de treball.
La fotògrafa va relatar que la família de Ghulam va decidir vendre-la per poder alimentar la resta dels seus fills tot i que se sentien "avergonyits" per aquest fet. Segons l'UNICEF, prop de 60 milions són obligades cada any a casar-se abans d'arribar a la majoria d'edat.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sembla mentida que amb lo lluny que hem arribat la humanitat, encara estiguin passant coses com aquesta... és realment trist, espero que almenys les persones que mirem el teu bloc tinguem uns minuts d'humil reflexió per totes les persones del món que encara pateixem i malauradament seguirant patint injusticies com aquesta.
Que passeu tots unes bones festes...

Anònim ha dit...

Tanta tropa interancional persiguiendo terroristas en Afganistan, bien podrían destinar una pequeña dotación de soldados y rescatar a esa niña de su baboso marido. Si se le ha podido hacer la foto, no debe ser difícil localizarla. La humanidad debe lamentanrse menos y actuar en casos como el que refleja la foto, de tortura permanente a una menor.