dijous, 27 de desembre del 2007

DEMANEN ATURAR LA CENTRAL EÒLICA DELS PESELLS D' HORTA.

" La Fàbrica d' Horta",1909, Pau Picasso .

Plataformes i ecologistes exigeixen a Medi Ambient que aturi la central eòlica dels Pesells per raons ambientals i paisatgístiques

Els grups ecologistes i plataformes contràries a la instal·lació massiva d'aerogeneradors a la comarca de la Terra Alta han reclamat al Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat que actuï per aturar el projecte recentment aprovat de central eòlica a la serra dels Pesells (al terme municipal d'Horta de Sant Joan, Terra Alta) pels greus impactes que, consideren, pot tenir per a la fauna, la flora, el paisatge i l'economia de la zona. Les entitats, que no descarten recórrer davant els tribunals de la Unió Europea per paralitzar el projecte, asseguren que amb el vistiplau a aquesta central -fet públic la setmana passada per part del Departament d'Economia i Finances-, que preveu la instal·lació de disset aerogeneradors, es crearan danys irreversibles a l'ecosistema d'aquest espai proper al Parc Natural dels Ports. Per això, volen que Medi Ambient inclogui l'espai en la Xarxa Natura 2000 i reclamen a l'equip de govern de CiU a l'Ajuntament d'Horta que reconsideri atorgar la llicència d'obres al projecte davant els perjudicis que pot ocasionar als sectors de la restauració i turisme rural.
Avui.cat

Grups ecologistes demanen a la Generalitat que no autoritzi un parc eòlic a Horta de Sant Joan (Terra Alta)

TORTOSA (BAIX EBRE), 27 de desembre (EUROPA PRESS) - La Plataforma en Defensa de la Terra Alta i els grups Ecologistes de Catalunya, GEPEC i Seo-Bird Life han reclamat avui a la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat que no aprovi el parc eòlic que es vol construir a Horta de Sant Joan (Terra Alta).

Amb el parc eòlic dels Pesells aprovat per la Conselleria d'Economia i Finances el passat dia 20 de desembre, es preveu la construcció de 16 molins o aerogeneradors, de 140 metres d'altura.
La Plataforma en Defensa de la Terra Alta ha reclamat al departament dirigit per Francesc Baltasar que no autoritzi aquest parc perquè considera l'afectació que pot tenir en aus protegides com l'àguila perdiguera en espais culturals com els de la Batalla de l'Ebre i en el turisme rural, una de les grans apostes del municipi, també lligat a espais com el Centre Picasso.
El portaveu de l'esmentada plataforma, Jordi Lluch, ha opinat que encara es pot "aturar" la construcció del parc. "Creiem que sí, sempre que entre tots prenguem consciència que el que es vol fer als Pesells és irreversible. No té res de sostenible ni d'ecològic. El paisatge canviarà per sempre i el seu impacte mediambiental serà definitiu. Falta que la gent d'Horta prengui consciència, els que encara no l'han pres, i que l'alcalde, Àngel Ferràs (CiU), escolti el poble i pensi més enllà de 4 anys i de la liquidació dels pressupostos", ha defensat.
Yahoo noticies