dijous, 1 de maig del 2008

PRIMER DE MAIG


Primer de maig

Lo dia internacional de la classe treballadora.

Com tots los anys, lo moviment obrer d'arreu del món celebra esta data i posa lo dia al quadre internacional de les reivindicacions socials. Los temps canvien, les classes socials es transformen i les injusticies, però, es manifesten amb velles i noves formes d'explotació i marginalitat.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquesta empresa sembla la Total, i si l'afegim un ensofatada d'un gas tóxic, es idéntica.

Anònim ha dit...

Aixo del dia del treballador es molt bo per a aquells que volen una mica de descans. Tens tota la rao, encara quje no he entes del tot lo que acabes de posar, tinc present que lo de "marginats" a vegades es cert.

Encara que no o se amb exactitud.

Adeeu, fins aviat

Miquel Esteve ha dit...

Aquesta magnífica foto m'ha dut al record la barberia de Joan... La mirava embadalit mentre em tallava i em demanava amb veu baixa si eren indis de la tribu dels 'navajos', perquè aquests valents no tenien vertígen. És espectacular quan has fet un volt per Nova York i puges a l'Empire i t'adones que aquella torre de Babel va ser construïda per gent d'aquest coratge! I les piràmides de Gizeh? L'ésser humà és capaç de fites extraordinàries!

Una abraçada amics de ca'l Teixidor.

Miquel Esteve

Anònim ha dit...

De la història del contacte entre els blancs nordamericans i la nació Navajo, un dels moments més tràgics va ser el 1864, amb motiu de la Llarga Marxa, una expulsió forçada de 8.000 Navajos de les seves terres ancestrals del nordest d'Arizona i el nord-oest de Nou Mèxic. Al cap de 500 km se'ls va deixar en una reserva a Bosque Redondo, un lloc desolat al riu Pecos a la part oriental de Nou Mèxic.

Els Navajo varen contribuir a l'esforç bèl•lic dels aliats durant la Segona Guerra Mundial. Un grup de Navajos, de les U.S. Marines, es va constituir formalment en grup de transmissió de missatges codificats. El codi no era ni més ni menys que la seva llengua!

Els Catalans som els Navajos del segle XXI ?

Anònim ha dit...

Felicitats per la web i pels nivell i el criteri dels comentaris. Crec que amb aquest model es pot afirmar que la telemàtica i les noves tecnologies són la nova revolució social del segle XXI.
Malauradament, com tots sabem, n'hi ha d'altres, buides, sense criteri, que només es dediquem a infamar des de l'anonimat, que no aconseguiran desvirtuar aquestes altres.
Endavant!!!

Anònim ha dit...

Este blog es bastante censor. Censurar expresiones insultantes es correcto, pero censurar opiniones o noticias de interés para nuestra comarca, es propio de otros tiempos.
No pido que pubiques este artículo, pero rectificar es de sabios.