Un taller d'ocupació millora les instal·lacions de l'estació ferroviària de Móra la Nova.
El taller d'ocupació 'Elements ferroviaris' està treballant en la recuperació de l'estació de trens de Móra la Nova a través d'una actuació coordinada i impulsada per l'organisme autònom Desenvolupament Local de la Diputació de Tarragona. Un dels treballs més importants que s'estan duent a terme és la instal·lació d'un pont giratori que s'utilitza per canviar de via locomotores i vagons. El taller d'ocupació, que dura un any i té per objectiu la rehabilitació del patrimoni ferroviari del municipi, està format per vuit persones majors de 25 anys interessades en el ram de les obres públiques i ferroviàries, que en finalitzar el taller obtindran un títol professional.
9 comentaris:
Quina gràcia m'ha fet veure la meua nota de premsa publicada al teu bloc.
es lamentable que es llensin els euros de aquestes formes tan inutils
Es molt més útil llençar-los dragant lo riu una i mil vegades, no? Diu que qui perd les arrels perd la identitat i si Móra la Nova avui és com és, en gran mesura es gràcies al desenvolupament que va ssolir per la presència del ferrocarril al seu terme. Com queda palés en el teu comentari (anònim)no t'interessa ni la història ni el futur del meu poble.
Felicitats per la seva tasca a la Associació per la Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial de Móra la Nova.
Hi va haber una època en que la major part dels habitants de Móra la Nova varen estar vinculats directa o indirectament amb el ferrocarril, degut a que desde els seus inicis l’any 1891 ja va ser una estació de primera categoria, amb un dels dipòsits de locomotores mes importats de l’estat.
Móra la Nova sense el tren no seria el que és.
Qui perd els origens,perd la seva identitat.
Syrah
Quan he fet el comentari , el teu no hi era , però sembla telepatia, coincidim en tot.
Si per agafar un tren (perquè no tothom es desplaça a les ciutats properes en cotxe...), haguéssim de desplaçar-nos en cotxe 20 minuts, de ben segur que valoraríem més el que tenim...
Una cosa bona per al poble, que va costar el seu temps i suor a Xs persones , val la pena conservar-la..
Salut
gastem gastem que els cuartos son gratis
Sobre els simpatics comentaris de llençar euros, etc... dir:
1- Que abans de fer-los s'informin adequadament.
2- Que la totalitat de la recuperacio del pont l'han pagat socis anomis de l'APPFI i que per tant no son publics com altres volen fer creure.
3- Que jo mateix hi he posat 12000 euros. i que gracies als cometaris d'aquests elements, la propera vegada que es vulgui recuperar un patrimoni public que serà gaudit per molta gent, potser m'ho penso a l'hora de fer l'esforç.
4- Que poca cultura hi ha al pais i quants desgraciats insolidaris queden.
Quan algun dia el Centre d'interpretació obri les portes aquests anomins m'ho recordin que els deixarem estar a primera fila mentres els que ho haurem suat de valen seguirem estant darrere.
A tots gracies.
Quanta raó tens últim anònim. La tasca duta a terme per l'APPF és molt important i és d'agrair la seva creació i el gran esforç que fan per la recuperació d'aquest patrimoni que va ser tan important per Móra la Nova.
Gent de l'APPF de Móra la Nova continueu així per aconseguir que finalment Móra la Nova tingui un museu com es mereix. I considero que si l'Ajuntament no dona suport econòmic, n'hauria de donar perquè a la llarga aquest serà un important recurs que pot atraure molts visitants i tothom en serà beneficiat.
Publica un comentari a l'entrada