diumenge, 4 de maig del 2008

ACCIONS DELS JÓVENS DE L' EBRE

La protesta ha consistit en tapiar parcialment l'entrada a la delegació del govern a Tortosa.
Foto ACN
Dissabte 3 de maig
La Plataforma en Defensa de l'Ebre tapia la delegació del govern a Tortosa Actualitzat a les 00:17 3cat24
Una cinquantena de persones s'han concentrat avui davant de la delegació del govern a les terres de l'Ebre, a Tortosa. Allà, els joves, membres de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, han tapiat parcialment la porta d'accés a la seu de la Delegació, perquè consideren que no defensa els interessos del territori. Els concentrats també han demanat la dimissió del delegat de la Generalitat, el republicà Lluís Salvador. Segons han declarat representants de la nova entitat Jóvens de les Terres de l'Ebre, amb aquesta acció han volgut protestar per la "nul·la utilitat" de la delgació que, consideren, no serveix per defensar els interessos de les terres de l'Ebre.

Per a la nova entitat juvenil, la gota que ha fet vessar el got ha estat la "posició ambigua" dels màxims responsables de la delegació del govern respecte a la protecció de l'Ebre. Han assegurat que no ha mostrat "en cap moment" una posició "clara" i "ferma" contra els transvasaments del riu.
Els responsables de l'acció han subratllat que el moviment juvenil del territori s'està organitzant i han explicat que diferents instituts de l'Ebre faran aturades de classes els dies previs a la manifestació antitransvasament que se celebrarà a Amposta el 18 de maig. També han anunciat que portaran a terme noves accions, com la seva presentació oficial, la setmana que ve, a l'Ateneu Popular de l'Eixample, a Barcelona.
Divendres 2 de maig
Jóvens de les Terres de l'Ebre s'encadenen a l'estand d'Agricultura a Expoebre
vilaweb.cat
Convoquen una concentració demà a la delegació del govern a Tortosa per protestar contra el transvasament
Un grup d'activistes de Jóvens de les Terres de l'Ebre han ocupat avui l'estand del departament d'Agricultura a la Fira Expoebre, que es fa a Tortosa, i s'hi han encadenat per protestar contra la gestió de la sequera que fa el govern català, impulsant el projecte de transvasament de l'Ebre a Barcelona. Els activistes han canviat el rètol de l'estand per un altre on es podia llegir: 'Gestió Mercantil de Recursos Naturals SA'.
A més, han convocat una concentració de protesta demà a les 19.00 davant de la delegació del govern a les Terres de l'Ebre.



Més informació al bloc Jóvens de l' Ebre