dilluns, 12 de març del 2007

Móra la Nova s'apunta a l'internet sense fils




http://www.moralanova.altanet.org/niv5.php?id=21
L’ajuntament de Móra la Nova està fent gestions amb empreses especialitzades, per instal·lar a tot el municipi una xarxa d’internet sense fils, a la que hi puguin accedir, sense cost, tots els veïns.
De moment s’està estudiant tot l’entramat legal per donar aquesta cobertura amb les màximes garanties de seguretat i fiabilitat, i alhora evitar problemes legals amb les operadores convencionals pel tema de la gratuïtat de la connexió dels usuaris locals.
Una altra alternativa que s’està estudiant, per al cas que no fos possible la instal·lació del sistema Wi-Fi sense cost, es la instal·lació d’internet sense fils amb xarxa Wimax, que permetria als ciutadans la connexió a alta velocitat i a més fer trucades telefòniques i rebre la TDT i tot a un cost reduït.
Hi ha diverses instal.lacions, acabades i en proves en altres municipis, tant en sistema Wi-Fi com en sistema Wimax que han de servir d’experiència i per tant de guia en la decisió final de l’ajuntament de Móra la Nova, si bé “la decisió de tirar endavant el projecte en la propera legislatura es un fet” segons l’alcalde Joan Sabanza.