dilluns, 4 de febrer del 2008

Una contramanifestació pro Sabanza tensa la corda a Móra la Nova i evita la concentració anticementiri nuclear


+ Discussions entre els membres de la CANC i la gent de la contramanifestació. / Foto: JAVI BUERA


Una contramanifestació pro Sabanza tensa la corda a Móra la Nova i evita la concentració anticementiri nuclear

L'alcalde addueix que l'Ajuntament ja s'ha definit diversos cops contra l'ATC
JAVI BUERA. Móra la Nova



Hi havia convocada una concentració per part de la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) a Móra la Nova, ja que l'Ajuntament no havia aprovat una moció contra la implantació d'un cementiri nuclear al territori. Però una contramanifestació pujada de to i més nombrosa de gent propera a l'alcalde convergent, Joan Manuel Sabanza, va fer recular els impulsors de la protesta. Segons l'alcalde, el ple ja ha rebutjat reiteradament la instal·lació del cementiri a Móra la Nova.


Unes 50 persones formades per regidors de CiU de Móra la Nova i gent del poble van evitar ahir que els membres de la coordinadora anticementiri es manifestessin a Móra la Nova. La concentració de la CANC estava convocada, a les 12 del migdia, perquè l'Ajuntament no havia aprovat una moció contra la instal·lació d'un magatzem temporal centralitzat (ATC) de residus nuclears, conegut com a cementiri nuclear.
L'alcalde del poble, Joan Manuel Sabanza, va argumentar ahir que l'Ajuntament i ell «s'han manifestat contraris a la instal·lació de l'ATC a Móra la Nova tres cops en sessions plenàries». De fet, segons Sabanza, la mateixa web de la CANC reconeix que l'Ajuntament ha donat suport a mocions contra el cementiri nuclear. En canvi, el president de la CANC, Juli Loras, va dir que l'Ajuntament de Móra la Nova «no s'ha pronunciat clarament». Loras també va lamentar: «Sabanza i els seus seguidors han volgut crear un conflicte entre pobles, però nosaltres no volem cap enfrontament i per això hem marxat».
Joan Manuel Sabanza va qualificar ahir d'acte polític la concentració de la coordinadora. Segons l'alcalde s'apropen eleccions i «intenten confondre la ciutadania amb informacions volgudament errònies». Per remarcar que es tractava d'un acte polític, Sabanza va assenyalar la presència de l'antic director territorial del Departament d'Acció Social i Ciutadania, Ismael Piñas. El president de la CANC va respondre a aquestes acusacions afirmant que Piñas hi participava a títol personal.
Un membre de la CANC, Joan Manuel Olivella, va afegir que la reacció dels contramanifestants va ser «agressiva i fora de lloc». Segons Olivella, els membres de la CANC van ser insultats i van decidir anul·lar la concentració per «por de ser agredits».

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Que hi feia el Sr. Ismael Piñas (alt càrrec d'ERC) encapsalant la manifestació de la Plataforma. Es que hem d'entendre que era una manifestació pro ERC o potser era anti CiU.

Anònim ha dit...

QUE YO SEPA EL SR. PIÑAS HOY POR HOY NO TIENE NINGÚN CARGO POLÍTICO.
¿QUE PASA QUE YA OS HABEIS METIDO BASTANTE CON IMNOVA-PSC Y AHORA LES TOCA A LOS DE ESQUERRA?
LO QUE TENEIS QUE HACER ES RECONOCER QUE FALLASTEIS EN LAS FORMAS, TODO EL MUNDO SE EQUIVOCA Y NADIE ES PERFECTO. LA GENTE OS LO AGRADECERA.