dimarts, 12 de febrer del 2008

DIUMENGE DE CARNAVAL

Foto diari Avui

Diumenge de carnaval

El Punt

JORDI DURAN.

Resulta que quinze o vint membres de la coordinadora anticementeri nuclear van anar a fer una manifestació el diumenge de carnaval davant de l'ajuntament de Móra la Nova. Jo en vaig veure una de similar mesos abans a Móra d'Ebre i la cosa va anar més o menys així. Van arribar vestits amb granotes blanques, van desplegar una pancarta que deia «Cementeri nuclear, no» i van fer sonar una sirena estrident, tipus la sirena d'avís del Penta. Doncs bé, aquesta manifestació s'ha repetit en un grapat de pobles de l'Ebre sense pena ni glòria, com la cosa més normal del món en un país democràtic. però, ves per on, a Móra la Nova els membres de la coordinadora anticementeri es van trobar al davant una cinquantena de veïns, comandats per l'alcalde, que els van esbroncar de la mateixa manera que cada diumenge esbronquen al camp de futbol l'àrbitre i els jugadors rivals. Vista la conjuntura, els antinuclears van girar coa i se'n van anar per on havien vingut, ja que del que es tractava era de manifestar-se pacíficament i de denunciar l'ambigüitat que manté aquest ajuntament amb el cementeri radioactiu que ens volen encolomar, no de fer cap aldarull amb l'alcalde i els regidors de Convergència. En definitiva, la manifestació dels ecologistes va tindre molt més ressò del previst i els que els esperaven amb ànim desafiant van quedar retratats per a la posteritat en una actitud que de cap manera identifica la bona gent dels Masos.

25 comentaris:

Anònim ha dit...

Sóc dels que crec , que el Carnaval , dura tot l´any , amb sessió continua , per mi que faiguin " Professons " cada dia , que per cert son legals, però que consti lo següent:

La presidenta del Consejo de Seguridad Nuclear (CSN), María Teresa Estevan, afirmó que el Almacenamiento Temporal Centralizado (ATC) de residuos nucleares sólo se instalará en aquel municipio que lo solicite y cuando esta petición cuente «con todos los apoyos». Aclaró que, en todo caso, la ubicación no se decidirá si «antes no hay una solicitud previa del Ayuntamiento que cuente con todos los apoyos».

El cap de llista d'ERC per a les generals, Joan Ridao, ha proposat avui la construcció de tres centrals de cicle combinat, que funcionen amb gas natural.
Segons Joan Ridao, les centrals de producció elèctrica de cicle combinat que proposa són una alternativa més rendible i de menor impacte per al medi ambient, per la qual cosa ERC defensarà la seva implantació en el transcurs de la pròxima legislatura.

Una pregunta:
Hi habra professó per Sant Mercuri de Flexus ?

Anònim ha dit...

Sant Mercuri de Flexus no se pudo celebrar en su día debido en que en los tiempos de apogeo del patron San Mercuri, a las procesiones se las trataba muy mal, como algunos de Ciu de Móra la Nova las tratan hoy en día. Ahora se guardan las reliquias de Sant Mercuri de Flexus en el rio Ebro, si bien es tarde para promover la fe y organizar procesiones.

Anònim ha dit...

Si no m'equivoco cada periode electoral l' alcalde més aficionat a les hemeroteques treu noticies sobre centrals de cicle combinat relacionades amb tal o cual partit per treure'n rendiment electoral.És així?
Sóc dels que crec,que remenar el passat amb el mateix discurs de sempre en sessió continua, més aviat li resta vots a CIU que no pas ni aporta.

Anònim ha dit...

Homer Simpson
Les reliquies de Sant Mercuri de Flexus , es volen trasladar uns quants Kms. i tornarles a enterrar a un nou cementeri , es més baratet, lo millor seria fer.li un sarcògaf del segle XXI , al mateix lloc qu´es va morir , però resulta bastant car , mentres tots barallanse , per l´aigua del riu i podria acabar com "lo Cuento de la Lechera " ni per natros n´habria.

Quaresma
A mi tant-me-fot , qui tregui més vots , lo que vol lo poble es que haigui vida , nous llocs de trevall , serveis , etc. tant li fa que siguin los d´esquerres , de dretes ó del mitg.
Aixó al segle XXI , al nostre Territori i més a Catalunya es una utopia i aixi ens va.

Anònim ha dit...

"retratats per la posteritat", Hóstia que bó!.Feia temps que no ria tant amb una frase tan genial.
Es podrien enmarcar la foto i penjar-la a les escales de l' ajuntament amb una placa commemorativa.

Anònim ha dit...

"retratats per la posterioritat"
Cuadro donde se aprecian "valientes" guerreros morancos progiendo a su jefe, que estaba detrás con la sonrisa de la Gioconda. Sonrisa misteriosa, que hace difícil precisar si se reía de los "invasores" o de sus pardillos soldados, que son los que mejor se ven en la foto, los que mas han quedado retratados.

Anònim ha dit...

Deixeuvos de tonteries, no parleu tant i feu més pel poble i per les persones!Si no parlessim tant de política i fessim més per tots, millor anirien les coses, que te més que uns siguin d'un partit o un altre!A més quan els partits estan al poder tots són iguals d'ambiciosos i només busquen els diners, sigui CIU, ERC o la mare santíssima!Tots volen traure profit i estar el major temps posible sentats al tro.

Anònim ha dit...

Aquest periodista ascendirà ràpid al consell comarcal... ai no! a la Generalitat vull dir.

Anònim ha dit...

Que retratats que heu quedat!!.
Els llestos (els generals) fan anar als tontos (els soldats) a la guerra. I ves per on els que moren en combat sempre són els tontots,... vull dir els soldats.

Anònim ha dit...

Per l' anònim que ha dit que el periodista ascendirà ràpid:
Al moranovenc Jordi Duran no li cal fer de figurant per guanyar-se les garrofes.

Anònim ha dit...

Los tres últims sobraven , jomateix , fica el dit a la llaga, per mi es l´últim de la desagradable noticia.

Anònim ha dit...

Duran ets un fenòmen, a veure si et contracten al New York Times..

Anònim ha dit...

Jordi, la bona gent dels Masos et considerem un bon periodista.No facís cap cas a tots aquests que només escriuen amb el mateix to de veu de qui els comanda.

Anònim ha dit...

Ja que voleu parlar del mòn de la premsa, no conec cap periodista esportiu de futbol, per bó que sigui, que vulgues fer una crònica d´un partit que no va veure in situ, i més de un partit que ni es va arribar a fer, perquè un equip, no portava els jugadors reglamentaris, per mi que faiguin tots els partits que vulguin.
Jo sol vaig sentir parlar del penal de Guruceta , de no sé quin any i d´algun jugador portuguès.

Anònim ha dit...

Periodista amb sou de funcionari. Es pot ser neutral?
Es veu que Telemasos manipula i Riberaonline i El Punt no.

Anònim ha dit...

Es una foto per estar penjada al trastero de devall les escales de l'ajuntament.El fill al costat de la placa de sun pare quant inagura les aigua del poble.Oi que no ne hai ha un millor puesto per penjar un retrato?

Anònim ha dit...

Telemasos no manipula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. a la foto es veu el director de telemasos i el seu pare i no han fet cap reportatge.
La veritat es que no surten sempre els mateixos i a vegades que no convé.

Anònim ha dit...

Per unanimitat de l' omissió de festes la comparsa guanyadora del carnaval de Móra la Nova ha estat la que es va inscriure a les oficines d' atenció al ciutadà amb el nom "contramanifestants".La llàstima es que no van passar a recollir els sacs de confetti.

Anònim ha dit...

La meva opinió es la següent:

La 1ª moció que presenta ERC , la han d´aprobar , els tres grups municipals en menys de un segón.

La 2ª moció s´hauria de presentar i consensuar conjuntament pels grups de CIU é IMNOVA-PSC , per mirar de solucionar els problemas personals d´aquell dia , siria lo millor per al poble , ERC no es la qui te que presentar aquesta 2ª moció , a no ser que tingui algo que veure.

Jo afegiria una 3ª moció , que també s´hauria de consensuar i aprovar ó no, per tots els partits i coalicions del Ajuntament , que Móra la Nova fos declarat POBLE MANIFESTER , amb 5 ó 6 per dia , com los Multicinemes , amb sessions de matí , tarda i nit ( les X ), aixó ens podria ficar al mapa del món i vindrien fins els de la CNN, ja no valdria que vinguesin los del Punt i coma.

Resumin;

L´ùnica moció qu´em fara creuar el carrer demá a les 12 hores , sira únicament i exclusivament la 1ª moció.

La 2ª moció en que parlessin un molt petit grup de persones ni hauria molt més que prou, sense xafarders pel mig.

La 3ª és una metáfora que no va dirigida a ningú , que visqui al poble.

Ara si es Joan

Anònim ha dit...

Davant la situació Sabanza com Diputat Provincial que es ha de demanar i presentar un informe detallat de la cantitat de residuos que s´amagatsema a la Central d´Ascó

Anònim ha dit...

estic d´acord no tan Mercedes amunt i avall i mes treballar per la comarca

Anònim ha dit...

Per l´ùltim anònim:

A mi tant se men fot, com un arribi a l´Ajuntament , pot arrivar a rossegons , a la pota coixa, amb bicicleta ó amb un coet , lo que importa es lo qu´es fa dins de positiu , no el que nos fa.

Anònim ha dit...

Per l'ultim anonim no crec que sigui molt acertada està opinió. Que vols dir que val tot??? Primer el poder que les persones i els ideals??? Així va el món!!!!

Anònim ha dit...

pos que et pensabes com anava aixo per alguns, jo ja fa temps que ho se que alguns van aixi.

pero cada dia en son menos pero no se ho creuen i continuen erre que erre per exemple CIU PP

Anònim ha dit...

Jo diria que gairebé tots aquells qui han deixat l´emprenta del seus passos per la vida han actuat moguts per alguna mena d´amor al poder.El que dic és aplicable a qualsevol persona , ja sigui un sant o un pecador.