dimarts, 5 de febrer del 2008

CARTA ALS DIARIS DE LA FAMILIA DE MÓRA LA NOVA QUE HA REBUT AMENACES DE MORT


"AGRAÏMENT AL POBLE DE MÓRA LA NOVA"

La família Morata-Carranza, que la nit de divendres a dissabte dia 2, va rebre la visita de la ràncunia i dels artistes de l' spray, amenaçant-los de mort, vol agrair a tots els ciutadans de Móra la Nova les seves mostres de suport i de preocupació davant d' aquest fet llastimós. Ara bé, no podem incloure en aquest agraïment a l' actual equip de govern de l' Ajuntament que no ha tingut ni la delicadesa d' una simple trucada telefònica per interessar-se per la família. Això és sens dubte, que hi ha dues classes de ciutadans: els que juguen a primera divisió i els de segona. Si s' han cregut que ja n' hi ha prou amb un breu i torpe comunicat de comdemna dels fets, que a més afegeixen els del dia 3, que va passar el dia 3 ?, s' han equivocat. Davant de fets tan greus com aquests els bons democràtes s' adrecen a les famílies afectades i els hi donen tot el seu recolzament, inclús es personen a la denùncia i no les deixen abandonades. Un Ajuntament té el deure de vetllar per la pau social, té el deure de protegir als seus vilatans, té el deure, en els casos que s' atenta o s' amenaça a les persones a implicar-se activament en la defensa dels afectats sigui quin sigui el seu pensament polític. Si no es capaç de fer això, si s' eludeixen aquestes responsabilitats, el millor que pot fer és plegar. Encara és més greu aquesta actitud de l' equip municipal perquè en el seu " Manifest davant la convocatòria de la coordinadora anticementeri nuclear " en el punt 7 diu " El poble de Móra la Nova i el seu ajuntament no estan disposats a rebre ni tolerar més agressions foranes que només pretenen el descrèdit i l' enfrontament entre pobles i territoris". Hem d' entendre que això no és una agressió ?, ara no toca ?, qué hem d' entendre ?.
Si rectificar és de savis, encara hi són a temps, sinó bon vent i barca nova que nosaltres i moltes altres persones trauran les seves conclusions.

Francesc Morata i Montané
Móra la Nova

16 comentaris:

lo llaguter ha dit...

D'on no n'hi ha, no en pot rajar!
Tot el nostre suport.

Anònim ha dit...

De ben segur, que aquesta carta no sortirà publicada al Butlletí d'Informació Municipal( BIM)que paguem entre tots.

Anònim ha dit...

Molt bé Cisco, estic amb tú, i contra la conducta llastimosa de l'equip de govern.

xavi ha dit...

Bé, només donar anims i suport davant d'aquest fet miserable

Anònim ha dit...

Molt bé Morata, algú té que dir les coses pel seu nom en aquest poble on la gent calla per por.

Anònim ha dit...

Para toda la familia mi apoyo. La historia se repite. Es evidente que gente fascinerosa y cobarde,incapaz de cualquier diálogo que no sea el de crear miedo y terror, la tenemos bien cerca.

Anònim ha dit...

q coi hi té a veure ciu en tot això? crec q marxeu de l´olla..

Anònim ha dit...

Al poble,aquest cap de setmana,l' única formació política que ha perdut els papers ha estat la mateixa que precisament ha fet bullir l'olla. Aconseguint amb els seus selectes ingredients un caldo que es tardarà en pair.

Anònim ha dit...

En una situació com la que hi ha, cal recordar a Bertolt Brecht:
"PRIMER S’ENDUGUEREN ELS NEGRES,
Però a mi no em va importar, doncs jo no ho era.
Tot seguit s’endugueren als jueus,
Però a mi no em va importar, doncs jo no ho era.
Després varen detenir als capellans,
Però com no soc religiós, tampoc em va importar.
Finalment varen apressar a uns comunistes,
Però com que no soc comunista, tampoc em va importar.
Ara se m’enduen a mi… però ja es massa tard"

Anònim ha dit...

SURT A LICITACIÓ EL POLÍGON INDUSTRIAL DEL MOLLO



El Diari Oficial de la Generalitat d’avui 6 de febrer publica l’anunci que fa l’INCASÒL (PTOP) de licitació pel termini d’un mes, de l’obra d’Urbanització del Sector d’Activitats Industrials del Molló, per un import de 5.549.505.39 € i un termini d’execució de 12 mesos.

Aquesta publicació era esperada des de fa temps pels ajuntaments implicats i pel mateix Consorci de Promoció Industrial del Molló (Ens integrat pels ajuntaments de Rasquera, Ginestar, Tivissa, Móra la Nova i Garcia, la Cambra de Comerç de Reus i el mateix INCASÒL).

Cal recordar que la tramitació urbanística del projecte ha estat llarga i dificultosa, degut a l’envergadura de l’obra i la seva influencia sobre l’enllaç de l’Eix de l’Ebre amb la C-44, els entrebancs econòmics d’ENDESA i tot el seguit de prospeccions que s’han hagut de fer per descartar qualsevol afectació al patrimoni arqueològic.

El President del Consorci del Molló i Alcalde de Móra la Nova, ha expressat la seva satisfacció per l’anunci, que situa el projecte en una altra fase, ja que s’espera que les obres es puguin començar a finals de març o començaments d’abril, segons li han comunicat des de l’INCASÒL, amb la qual cosa “podrem donar resposta i transmetre confiança als industrials que ens han manifestat el seu interès per ubicar-se al Molló” ha manifestat el Sr. Joan Sabanza.

L’Alcalde ha comentat també que la noticia arriba en un moment molt oportú, tot just a l’entrada d’una etapa de recessió econòmica que es pot veure alleugerida per la posada en funcionament d’aquest estratègic polígon industrial i el potencial de creació de llocs de treball que comporta.

Anònim ha dit...

que dolents que són els del tripartit que sempre van contra naltres.

Anònim ha dit...

Dubto molt que el comunicat que presenta el meu Ajuntament a una gent del meu poble pugui ser aquest,prefereixo creure que és una manipulació.Perque si és veritat,una altra vegada os votarà Rita la cantaora.

Anònim ha dit...

El cubano Silvio Rodriguez,al que no sé si destacar más como músico o como poeta,en una canción del disco "Te doy una canción ",maravilloso de verdad,dice: " Y digo que el que se presta como peón del veneno,/ese es doble tonto y no quiero.../ser bailarín de su fiesta "/.Me da la impresión que aquí hay demasiada gente que baila sin ton ni son,que tienen muy mal oido musical.

Anònim ha dit...

Ostres, quina casualitat que el Sr. Sabanza,en el "Diari de Tarragona " del dia 7 de febrer faci servir la frase en una declaració pròpia quan parla de ciutadans de segona .

Anònim ha dit...

Tot el nostre soport a aquesta familia del poble.Em llegit la carta i dius la veritat.

Anònim ha dit...

Tot el meu apreci a la família Morata-Carranza.

Ara mateix

Ara mateix enfilo aquesta agulla

amb el fil d'un propòsit que no dic

i em poso a apedaçar. Cap dels prodigis

que anunciaven taumaturgs insignes

no s'ha complert, i els anys passen de pressa.

De res a poc, i sempre amb vent de cara,

quin llarg camí d'angoixa i de silencis.

I som on som; més val saber-ho i dir-ho

i assentar els peus en terra i proclamar-nos

hereus d'un temps de dubtes i renúncies

en què els sorolls ofeguen les paraules

i amb molts miralls mig estrafem la vida.

De res no ens val l'enyor o la complanta,

ni el toc de displicent malenconia

que ens posem per jersei o per corbata

quan sortim al carrer. Tenim a penes

el que tenim i prou: l'espai d'història

concreta que ens pertoca, i un minúscul

territori per viure-la. Posem-nos

dempeus altra vegada i que se senti

la veu de tots solemnement i clara.

Cridem qui som i que tothom ho escolti.

I en acabat, que cadascú es vesteixi

com bonament li plagui, i via fora!,

que tot està per fer i tot és possible.



Miquel Martí i Pol