dijous, 4 de desembre del 2008

L' AJUNTAMENT DE PRAT DE COMTE DESCARTA REUBICAR ELS MOLINS EÒLICS QUE SÓN MOTIU DE POLÈMICA AL MUNICIPI

L' equip de govern i consistori de Prat de Comte (CIU)
Prat de Comte descarta reubicar els aerogeneradors de dos parcs.
Per A.Caralt
Diari de Tarragona 4/12/08.
L' associació de veïns de Prat de Comte mantindrà fins a finals del mes de desembre la campanya de recollida de signatures per forçar la reubicació dels parcs eòlics del Coll Ventós( 4 aerogeneradors amb una potència total de 7,5 MW) i Tossa del Vent (7 aerogeneradors amb una potència de 10 MW).Asseguren que alguns aerogeneradors s' ubicaran a només 500 metres del nucli urbà i seran, per tant, molt visibles per als veïns.L' impacte visual, creuen, tallarà d' arrel les bones perspectives d' un desenvolupament del poble basat en el turisme sostenible.
Fins ahir havien recollit més de 80 signatures de veïns censats a Prat de Comte i de persones no censades però que disposen d' una residència al poble.És una xifra notable, afirmen, en un poble amb prop de 200 veïns.
Malgrat això, l' alcalde de Prat de Comte, Joan Josep Malràs assegurà ahir al Diari que la promotora ha superat tots els tràmits administratius demanats per la Generalitat i que només els resta presentar la la llicència d' obres.Per tant, continua l' alcalde, denegar la llicència d' obres per forçar un canvi de projectes: "suposaria un suïcidi per al poble, ens podrien demanar molts diners d' indemnització i l' equip de govern podria incórrer en un delicte de prevaricació si no otorga una llicència reglada"
Entre sis i set es veuran
Malràs recorda que els projectes van nèixer l' any 1992.Quatre anys més tard, l' Ajuntament de Prat de Comte en sessió plenaria donava el vist i plau als projectes.Inicialment a Coll Ventós s' hi projectaven 11 aerogeneradors i a Tossa del Vent, un total de 24.
Durant la llarguísima tramitació s' ha reduït substancialment el nombre d' aerogeneradors,"però entre 6 0 7 es veuran del poble tot i que hem intentat amagar el major nombre possible de molins i allunyar més enllà dels 500 metres els més propers", admetia ahir l' alcalde. Ara bé, assegura que és impossible reubicar-los tots perquè la zona afectada està envoltada per diversos espais protegits, entre ells el Parc Natural dels Ports.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Titular tendenciós que no te res a veure amb la realitat, i entra en contradicció amb el cos de la noticia. L'ajuntament no descarta reubicar els molins, ha fet tot el possible per reubicar-los i reduir-ne el número i s'ha arribat a la situació actual. La ubicació final no depèn de l’ajuntament. El govern tripartit si que ho pot canviar.

Anònim ha dit...

El titular del bloc Alego no és tendenciós com dius si ens remetem al cos de la notícia.Més aviat penso que el titular no encertat és lo del Diari de Tarragona quan diu "Prat de Comte descarta reubicar els aerogeneradors de dos parcs".
No és correcta l' apropiació del nom del nostre poble quan sols es reflexa una única opinió , tots sabem que a Prat hi ha opinions molt diferents sobre això. Que el govern tripartit ho pot canviar és cert, que hi té responsabilitats també, però amb la teua contesta no cal eludir les responsabilitats que la formació política Ciu ha tingut i té en la ubicació dels molins al nostre terme.

Anònim ha dit...

de quan l'ajuntament no descarta reubicar els aerogeneradors?? dient:"suposaria un suïcidi per al poble, ens podrien demanar molts diners d'indemnització.... la seva voluntat queda ben clara!! no les seves explicacions.
de quina quantitat d'indemnització estem parlant??
atemorir al poble no és jugar net!

Anònim ha dit...

l'ajuntament no descarta reubicar els molins, però asusta a la població amb missatges com:
"suposaria un suïcidi per al poble, ens podrien demanar molts diners d' indemnització... quants diners??? amb aquests missatges la voluntat del consistori queda més que clara, així com l'alusió de responsabilitats!

2teixidor ha dit...

Marc:Crec que la noticia és clara i lo titular del diari de Tarragona és esbiaxat, m' he limitat a posar al meu bloc personal lo titular que hi correspon.L' alcalde parla en nom de l' equip de govern i el meu titular és del tot correcte:és o no cert que és l' Ajuntament, mitjançant el seu portaveu Sr Malràs qui en aquesta notícia dona la seva respectable opinió.

Marc ha dit...

Lamento la mala interpretació. Em referia al titular del Diari. Sé que tu només has reflectit el que es publicava.

No deixo de banda les responsabilitats del govern Pujol, només dic que si algú ho pot canviar ara per ara és el govern actual.

Anònim. L'ajuntament ja ha reubicat els molins que ha pogut fruit de la negociació amb l'empresa. Ara només es pot fer el que marca la llei. Pregunteu a l'ajuntament d'Horta com els hi van les coses...