dissabte, 6 de desembre del 2008

TANCADA A CORBERA DE LA PLATAFORMA EN DEFENSA DE LA TERRA ALTA

Membres de la Plataforma en Defensa de la Terra Alta s'han tancat amb pancartes reivindicatives al centre d'interpretació de la Batalla de l'Ebre '115 Dies', a Corbera d'Ebre.Foto Avui
Una quinzena de membres de la Plataforma en Defensa de la Terra Alta s'ha tancat aquest divendres a la tarda al centre d'interpretació de la Batalla de l'Ebre '115 Dies', a Corbera d'Ebre (Terra Alta), per demanar l'aturada 'immediata' de les obres per a la instal·lació del parc eòlic al municipi. Els activistes han criticat que el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (COMEBE) sap que s'estan duent a terme aquests treballs, que 'destrueixen' els espais de la Batalla de l'Ebre, i 'no ha fet res per evitar-ho'. Com a mesura de pressió per aconseguir l'aturada de les obres, els membres de la Plataforma s'han tancat pacíficament al centre d'interpretació, on romandran durant la nit.
Jordi Lluch, portaveu de la Plataforma en Defensa de la Terra Alta, ha explicat que fa un mes van començar les obres de la central eòlica de Corbera d'Ebre, unes obres que són 'il·legals' perquè 'encara no ha sortit publicada la declaració d'utilitat publica' i perquè l'empresa promotora 'no té els permisos que calen'. Lluch ha afegit que la Plataforma va denunciar aquesta situació als jutjats i va exposar-la al COMEBE, que 'va dir que faria alguna cosa però de moment no ha fet res'. La Plataforma ha denunciat que aquestes obres 'destrueixen els escenaris de la Batalla de l'Ebre', pel qual exigeix la seva aturada 'immediata'.
'El COMEBE despista, no diu res', ha criticat Lluch, 'i les obres continuen'. D'aquesta manera, els membres de l'entitat han escollit el centre d'interpretació de la Batalla de l'Ebre '115 Dies' per tancar-se i passar la nit.
Els Mossos d'Esquadra s'han desplaçat fins al centre, tot i que no han desallotjat els activistes. Membres de la Plataforma han explicat que la directora dels serveis territorials d'Interior a les Terres de l'Ebre, Pilar Andreu, 's'ha ofert a parlar' amb l'entitat, tot i que Lluch ha criticat que 'ja estem cansats de parlar i de que no ens escoltin'.
Nova acció de protesta
Jordi Clua, membre de la Plataforma i veí de Corbera d'Ebre, ha destacat que aquest dissabte al migdia l'entitat durà a terme una nova acció de protesta 'per denunciar la impunitat amb què s'ha dut a terme la implantació eòlica a la Terra Alta', impunitat que la Plataforma atribueix a les empreses promotores de les centrals eòliques, als ajuntaments de la Terra Alta i al Govern, que 'és el principal responsable perquè no ha fet res per aturar-ho', ha comentat Clua. La mobilització sortirà de l'Ajuntament de Corbera d'Ebre i es desplaçarà a la zona on s'estan duent a terme les obres del parc eòlic, on els activistes penjaran pancartes. 'Volem que les obres parin perquè són il·legals i perquè no es poden destruir els espais de la Batalla de l'Ebre', ha afegit Clua, ja que 'és un patrimoni massa gran com perquè acabi destruït per una central eòlica'.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

La planificació eòlica de la Terra Alta és fruït de un mal projecte, i no deixa de ser una agressió al territori amb una total falta de respecte i sensibilitat per la gent de la nostra comarca.

Anònim ha dit...

a mi , estos de ICV (de verds no tenen gaire), m'han decebut en gran manera. amb el rollo que qualsevol cosa que no sigui nuclear, és en principi bona, el que han aconseguit és que les empreses privades tinguin interès en posar parcs eòlics per tot arreu... i tampoc és això, no? que los fotins a la rambla de tarragona o al tibidavo, a veure que en diuen estos de ciutat.

Anònim ha dit...

estos de la terra alta els tenen més ben posat que natros. estan a punt de destrossar per sempre el paissatge d'un dels llocs més bonics de la ribera (el pas de l'ase) i no hi ha ningú que hagi mogut ni un dit! i ho dic desde garcia, potser el poble més afectat de tots!