dilluns, 13 d’agost del 2007

L' alcalde de Móra la Nova i la N-420


Imatge del recent nou pont sobre L'Ull de l'Asmà a la N-420.fotografia del diari El Punt.

S'ha de guanyar el futur
L'opinió
Joan Manuel Sabanza
Diari de Tarragona, dissabte 11 d'agost de 2007.
L' estat d'ensopiment de La Ribera fa que la població hagi de pensar,ara, en buscar noves oportunitats laborals fora de la comarca fins que apostes industrials,com les de Móra la Nova,no siguin una realitat.En qualsevol dels casos,però, la població hauria de mantenir la residència a la comarca.Per això es fonamental que ens puguem apropar en temps a l' autopista i al port.Les nostres comunicacions es basen en dos eixos principals,la N-420 de Reus a l'Aragó i el ferrocarril Reus-Móra la Nova; i dos eixos secundaris, la C-12 i la C-44 que conecta La Ribera amb l' AP-7.Hem de fer propostes de futur respecte aquest eixos,convertir en autovia la N-420 de reus a l' Aragó, i fer doble de via de tren entre Reus a Móra la Nova en una primera fase i de Móra a Saragossa en una segona.Terra Alta, Ribera i Priorat són una realitat natural.La N-420 és el seu eix vertebrador i representa una de les últimes oportunitats de guanyar el futur.Tradicionalment i res ha canviat fins ara, l' oferta educativa,cultural, sanitària i comercial la tenim amb Reus i Tarragona.Per tnat , hem d'actuar d'acord amb els interessos dels nostre veïns per damunt d'interessos de zones veïnes o d' alguns polítics presoners dels seus partits.No pot ser que la comarca ens haguem quedat sense veu en la discussió de l'autovia de l' Aragó des del moment que la Generalitat aposta pel traçat Gandesa-Tortosa.Trobo a faltar la veu del Consell de La Ribera.

Joan Manel Sabanza és alcalde de Móra la Nova.

Al llegir esta columna d'opinió al Diari de Tarragona m'he quedat sorprès del canvi d'opinió i d' actitud del nostre alcalde Sr J.M. Sabanza de CIU que en dos ocasions ,i com tots els moranovencs hem vist i sabem per Telemasos, ha votat en contra al ple municipal, així com tots els regidors del seu equip de govern , les mocions a favor de convertir la N-420 en autovia ,presentades pel grup de l' oposició IMNOVA.És de justícia recordar-ho a tota la població per si algú ha perdut la memòria.
VIURE PER VEURE?
OPORTUNISME?
DEMAGÒGIA?
CINÍSME POLÍTIC?

VOLER DESVINCULAR-MOS DE LES TERRES DE L'EBRE?

NO TENIR EN COMPTE L' OPINIÓ DEL CONSELL COMARCAL?
ANAR PER LLIURE?

Aqui copio les dos mocions presentades per IMNOVA on el nostre alcalde J.M.SABANZA va votar NO i tothom ho sap.

DESDOBLAMENT N-420 (OCTUBRE 2005)

Els ajuntaments de les poblacions de Móra d'Ebre i de Gandesa amb el recolçament de la Cambra de Comerç de Reus demanaran el desdoblament de la N-420 desde Zaragoza a Reus, es a dir que aquesta nacional podria esdevenir en autovia fins a Reus. Actualment estan buscant recolçament de totes les institucions possibles.

Nosaltres demanem que l'Ajuntament de Móra la Nova es sumi amb aquesta iniciativa donat que aixó milloraria la connexió de Móra la Nova amb les principals àrees industrials de la provincia, i a banda de ser una millora dirigida a la promoció del polígon industrial de Camposines, també ho siria pel futur polígon del Mollo, i al present polígon dels Aubals.

Amb aquest desdoblament, i el ja previst pel govern de la Generalitat de l'Eix de l'Ebre, Móra la Nova esdevindria altra vegada un potent nús de comunicacions de les comarques del Sud de Catalunya.

Móra la Nova, 23 de setembre de 2005.

Autovia N-420 (Desembre 2006)
El divendres 24 de novembre, la premsa, concretament el Diari "El Punt" va publicar la noticia de la creació d'un "Front Comú per aconseguir que l'autovia de l'Aragó continuï per la Terra Alta , la Ribera i el Priorat". Aquest Front Comú el formen les poblacions de Gandesa, Móra d'Ebre i Falset. Aquest Front Comú no és gratuït, doncs l'autovia per unir l'Aragó i el litoral mediterrani es farà a curt o mig termini, i els municipis de les comarques dels Ports i el Baix Maestrat, al País Valencià ja estan oferint una sortida al mar per Vinaròs. Per tant des de les nostres comarques hem de fer JA la màxima pressió, perquè passi pel nostre territori.

Una N420 convertida en autovia fins el litoral facilitaria la instal.lació d'empreses als polígons industrials de la nostra comarca, fen-les més atractives reduint els temps de trasllat de les mercaderies acabades, del producte final, fins els grans centres logístics situats a Reus i Tarragona.

Una autovia fins el litoral ens aproparia als grans centres sanitaris, comercials, de negocis, universitaris..., de Reus i Tarragona

Per tant el nostre grup presenta la següent,

MOCIÓ

• ATÈS que en el nou Estatut, concretament en la seva disposició addicional tercera es regula la inversió de l'Estat a Catalunya en infraestructures pels propers set anys.

• ATÈS que en la mateixa disposició addicional s'estableix que es constituirà una comissió integrada per les administracions estatal, autonòmica i local.

• ATÈS que en el Pla d'Infraestructures de Catalunya pel període 2006 al 2026, tan sols hi consten les variants de Riudecols, Falset, Corbera d'Ebre i Gandesa per la N 420 dins de l'Eix Tarragona-Terol.

• ATÈS que ni en el Projecte de Pressupostos Generals de l'Estat, ni en els de la Generalitat per l'any 2007, no està prevista aquesta infraestructura.

• ATÈS que un desdoblament de la N 420 des de Alcanyís fins al litoral revitalitzaria la nostra comarca, i per tant la nostra població en tots els àmbits socials i econòmics.

PROPOSEM:

• PRIMER: Fer els tràmits adients perquè l'Ajuntament de Móra la Nova s'adhereixi, com a institució, al "Front Comú per aconseguir que l'autovia de l'Aragó continuï per la Terra Alta , la Ribera d'Ebre i el Priorat".

• SEGON: Sol.licitar a la Generalitat que s'inclogui aquesta infraestructura en el Pla d'Infraestructures de Catalunya, com a actuació a realitzar dintre de la Disposició Addicional tercera de l'Estatut de Catalunya.

• TERCER: Sol.licitar al Ministeri de Foment que es decideixi per l'opció Terra Alta, Ribera d'Ebre i Priorat en el que fa a l'enllaç de l'Autovia de l'Aragó fins el litoral Mediterrani, donat que acosta la CCAA de l'Aragó a l'Aeroport de Reus i el Port de Tarragona.

• QUART: Cercar complicitats, en el nostre territori, per assegurar l'èxit d'aquest "Front Comú".

• CINQUÈ: Donar trasllat d'aquesta moció a:

• La Generalitat de Catalunya

• La Diputació de Tarragona.

• El Ministeri de Foment.

• Els Consells Comarcals de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta , el Priorat, i el Baix Camp.

• Als Ajuntaments de la Ribera d'Ebre.

• A les capitals de comarca, Gandesa, Falset i Reus.

• Al Gobierno de Aragón.

Srs. Regidors i Regidores de Convergència i Unió, aquesta proposta no s'ha de veure com una proposta política, s'ha de veure com una demanda del conjunt del territori, amb el suport de les seves institucions, i com a tal també la del nostre Ajuntament amb l'aprovació d'aquesta moció. Els demanem que votin pensant en el desenvolupament de la nostra població. Els demanem un vot de consens amb el territori.

Móra la Nova , 18 de desembre de 2006.

I per sinó n´hi ha prou amb això ,un video aclaridor del tema en qüestió extret del YouTube

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo vaig veure per telemasos com votava l'alcalde que no a la moció de l'oposició on es demanava fer de la nacional que passa per Móra la Nova una autovia.

Anònim ha dit...

Més aviat penso que no ha canviat d'opinió.Ell va veure que era una bona proposta convertir la carretera en autovia,però com no idea seva va votar que No justificant-ho com protagonisme de certs alcaldes.Ara passat un temps es fa la proposta seva i adquireix el protagonisme que li van restar com si ningú ho recordès.