dissabte, 28 de febrer del 2009

Móra d'Ebre renova el conveni amb l'empresa del parc eòlic de Barbers

28 aerogeneradors, tot un espectacle pels sentits damunt de Móra.

Móra d'Ebre renova el conveni amb l'empresa del parc eòlic de Barbers
28/02/09 02:00 - Móra d'Ebre -
GUSTAU MORENO
El ple de Móra d'Ebre va aprovar dijous al vespre la renovació del conveni amb l'empresa Tàrraco Eòlica, que promou el parc eòlics de Barbers al municipi d'Ascó, tot i que alguns dels aerogeneradors se situaran dins del terme morenc. L'acord recull algunes modificacions respecte als convenis anteriors, com la reducció del nombre de molins, la construcció d'una torre de vigilància forestal, l'ús del parc eòlic com una aula de formació, ja que podrà rebre les visites d'escolars i d'entitats, o la contractació de veïns de la zona per dur a terme les feines de manteniment. En concret, el projecte de Tàrraco Eòlica preveia la construcció de 28 aerogeneradors de 1.300 kW de potència nominal unitària, i una potència nominal total de 31,2 MW, a més de la instal·lació d'una subestació transformadora al terme de Móra d'Ebre, a l'inici del barranc de Sant Jeroni.
En aquest sentit, una entitat morenca que ja ha manifestat la seua preocupació per l'impacte del parc eòlic de Barbers és l'Agrupació Excursionista La Picossa. L'entitat ha editat un díptic en què exposa els seus arguments ecològics, socioculturals, econòmics i paisatgístics per oposar-se a un projecte que afecta el massís de la Picossa i els seus voltants, i que considera «un atemptat ecològic i paisatgístic». En un comunicat de la junta directiva, l'entitat excursionista fa una crida a la societat civil per rebutjar el parc eòlic de Barbers.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Que torni la plataforma de la Ribera!

Anònim ha dit...

que torni i també les mobilitzacions! Una agressió així no `pot queadr sense resposta, per molt diners que li donin als ajuntaments. Hem de conservar els pocs espais verds i verges de la zona! que psoin lo parc al serrallo de tarragona o al tibidabo; aquí ja tenim prou fato, no trobeu?

Unknown ha dit...

reyes: ara hi entro i et comento algunes coses i respostes que he obtingut. ben fet, noi.

Anònim ha dit...

reyes: aques grup sembla que només parla de la problemàtica de flix, no? almenys jo no hi he vist cap cosa sobre la desfeta de la serra del pas de l'ase.