dilluns, 2 de febrer del 2009

L' AVV DE PRAT DE COMTE ENVIA UNA NOTA DE PREMSA ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ

ASSOCIACIÓ DE VEÏNS I VEÏNES
DE PRAT DE COMTE
2 de febrer de 2009
NOTA DE PREMSA
L'Associació de Veïns de Prat de Comte ha reunit 144 firmes per forçar la reubicació de dos parcs eòlics
El proper pas de l'AVV serà parlar amb els promotors perquè l'acceptin

Prat de Comte 2 de febrer de 2009.

L'Associació de Veïns i Veïnes de Prat de Comte (Terra Alta) ha reunit des del novembre de l'any passat 144 firmes per forçar la reubicació dels parcs eòlics de Coll Ventós i Tossa del Vent degut a la proximitat dels seus aerogeneradors al nucli urbà, a menys de 500 metres. Els mateixos veïns van engegar aquesta campanya de recollida de signatures per demostrar a les empreses el rebuig dels propis veïns a viure amb aquests molins, 7 a Tossa del Vent i 4 a Coll Ventós. De les 144 signatures, un 43% són de veïns censats a Prat de Comte i un 57% correspon a habitants no censats però vinculats directament al municipi com a propietaris de finques o cases.

Davant aquesta situació i veient que, tant l'administració com les empreses promotores, han acabat resolent favorablement l'informe d'impacte mediambiental publicat al DOGC el 2004, tot i que aquest cataloga el projecte com d'un impacte sever; aquests veïns decideixen actuar pel seu compte i anar a parlar directament amb aquestes empreses. “Hem de tenir en compte què 144 signatures suposa quasi un 67% dels habitants de Prat de Comte, empadronats o no, que apostem per a la reubicació”, afirmava Jordi Pla, president de l'AVV de Prat de Comte.

Per la seva banda, el vicepresident de la mateixa organització, David Pons, va lamentar que “l'impacte visual d'aquests molins al muncipi serà molt gran i això afectarà la qualitat de vida dels nostres habitants. Però no és només l'impacte visual o el soroll que generen; sinó que entre els dos parcs eòlics ens tenen rodejats i això impedeix que el poble pugui créixer”, va lamentar Pons.

Els membres de l'Associació, que ja en són 22, i que compten amb el suport de la Plataforma en Defensa de la Terra Alta, del grup ecologista GEPEC i del mateix Síndic de Greuges, no es consideren una oposició dins al muncipi, sinó “una associació que, davant la situació d'agressió a que ens veiem sotmesos, ens hem vist amb la necessitat de vetllar pel futur del nostre municipi”, va afirmar Jordi Pla. Un dels recursos que també es plantejen aquests veïns, serà enviar les al.legacions a Brussel.les si la situació no millora.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquests números s'entenen millor.Gràcies i sort

Anònim ha dit...

El diari de Tarragona d' avui dimarts 3 de febrer recull a les pàgines de Terres de l' Ebre la notícia i comunicat dels veïns.

Anònim ha dit...

Ànims des de Banyoles (Pla de l'Estany) per aquesta gent que lluita per el seu territori