divendres, 28 de març del 2008

COMUNICAT DE LA PDE: GOVERN TRANSVASISTA



Plataforma en Defensa de l’Ebre

Per una Nova Cultura de l’Aigua, No als transvasaments ,

El govern català està aprofitant l’actual situació de sequera per impulsar els transvasaments i les interconnexions de xarxes que fins fa poc assegurava que amb la “nova” gestió de l’aigua mai es farien.

Ens ha sorprès que a tres setmanes de la finalització de la campanya electoral , on tots els partits catalans , menys el PP, s’han passejat per les Terres de l’Ebre anunciant que si guanyaven les eleccions enterrarien definitivament els transvasaments, el govern català es presenti el transvasament del Segre a l’àrea metropolitana de Barcelona .

Això,juntament amb la interconnexió de xarxes , la prolongació del minitransvasament de Tarragona i els canals Segarra-Garrigues i el Xerta- Castelló són obres ja previstes i/o proposades pels anteriors governs de CiU i PP i àmpliament rebutjades per la societat ebrenca , ja que de fer-se suposaria la liquidació del Riu i acceleraria la desaparició del Delta de l’Ebre.

Per tant , l’actual govern està executant, i amb prepotència,el que quan estava a l’oposició “s’oposava fèrriament”. Tristament, es confirma l’acudit tòpic sobre l’ètica de determinades formes de fer política.

El transvasament del Segre afecta greument a la qüal.litat i la quantitat de les aigües necessàries per a mantenir el bon estat del tram final de l’Ebre i el Delta, profunditza el desequilibri territorial i no te cap utilitat ni eficàcia real per a pal·liar la situació actual.

El govern català no està gestionant la sequera amb honestedat : el mateix dia que anuncia el transvasament del Segre/Ebre, aprova el desenvolupament de nous regadius. Això , és una gran contradicció que fa molt poc creïble la “bona “ intenció del nostre govern al qual declarem transvasista.

Per tant la Plataforma en Defensa de l’Ebre denunciem que aquesta política de transvasaments, canals i interconnexions de xarxes no te res que veure amb l’actual sequera i suposa una confrontació amb la gent de les Terres de l’Ebre que estimem i defensem la necessitat de mantenir uns rius vius i nets lluny de les especulacions i mercantilismes a les quals s’ha plegat l’actual govern

Demanem a la població de Catalunya l’ajut necessari per a evitar , una vegada mes, que per afavorir grans interessos financers i politics es sacrifiqui una part del territori , que encara que estigui menys desenvolupada, també forma part d’aquest gran país que s’anomena Catalunya.

I a la gent de l’Ebre li diem que ara és l’hora d’aturar la segona onada transvasista.

Lo Riu és Vida
No als transvasaments

Visca les Terres de l’Ebre !
26.març 2008


Manifestació a València.
Domàs gegant del nus antitransvasament realitzat per l' autor d' este bloc.

La plataforma declara el govern català «transvasista» i ja prepara mobilitzacions

L'idil·li entre el govern català i la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) s'ha trencat definitivament. Les diferents mesures previstes per la Generalitat per garantir l'abastament d'aigua a l'àrea metropolitana de Barcelona, que inclouen un transvasament del Segre, han fet que el moviment social difongués ahir un comunicat per declarar «transvasista» el tripartit. La PDE alerta que la captació de cabals des del Segre perjudicarà la qualitat de l'aigua i el tram final de l'Ebre, inclòs el Delta. En aquest context, el delegat de la Generalitat, Lluís Salvadó, va refermar ahir que el govern respectarà el Compromís per l'Ebre signat amb la PDE, però el portaveu Manolo Tomàs va lamentar l'actitud dels seus antics aliats i va confirmar que ja estan preparant mobilitzacions.
VilaWeb: La Plataforma en Defensa de l'Ebre es manifestarà contra el tripartit «transvasista»

Lo riu Ebre al seu pas per Móra la Nova.
Foto Alego

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Ostia! Quina paradoxa, els que abans s'oposaven al 100% al trasvassament, seran els que acabaran realitzant-lo!!

Que be, no? Aixo es collonut, la politica es tota igual!!!

Anònim ha dit...

Això és la cirereta del pastís, dels despropòsits d'estos que encara es diuen progressistes: suposo que el progrés l'entenen com l'entén lo gran capital, és a dir, formigó, explotació, massificació... Déu meu, quina enorme decepció i quina vergonya més gran !!!

Anònim ha dit...

I us extranya?. Ja han aconseguit el que volien: Enrons, Eòlics, PDE. Tots els pollos que vulguis per fer fora CiU de la Generalitat i ara que ja ho han aconseguit tiren pel dret. Us han utilitzat. Només pensaven en la cadira no en lo territori i vatres us ho vau creure

Anònim ha dit...

Sabeu que ens diferència de vosaltres? que nosaltres no ens quedarem amb els braços creuats i veient el que els "jefes" us dictaminen i acatant les ordres que us imposen. Nosaltres quan sigui el moment tornarem al carrer a manifestar-nos, mani qui mani, i si els que manen son d´esquerra i no fan les coses com les han de fer quan sigui el moment els farem fora, cosa que la resta de partits no podeu fer; perque els que manen realment a esquerra son les bases que tenen vot i paraula mitjançant els congressos nacionals no com vosaltres que si lo partit diu que aneu a la merda vosaltres sense dir res i encara que no tingeu ganes aneu de cap. Nosaltres diem no als TRASVASAMENTS. La guerra acaba de començar i ja veurem quants de convergència veiem a les manifestacions davant de la pancarta.

Anònim ha dit...

prou de fer demagògia,perque el nostre riu te un estat de salud molt dolent i els perjudicats som els que vivim siguis del partit que siguis i per aixos demanó unitat a tots . per al be del riu i amb difinitiva per tots.

Anònim ha dit...

Poso en dubte que munteu manifestacions i lamento que parlis de guerra. Parlar de guerra em fa pensar, entre altres coses, que no vaig tant equivocat amb els meus plantejaments. I lo de partit assembleari ja no cola. A fets recents em remeto. De tota manera espero que E faci valer el seu pes al Govern. Ja ho veurem, ho seguirem amb atenció.