dissabte, 6 d’octubre del 2007

EL PERMÍS ATORGAT A LA LÍNIA EÒLICA TRENCA EL GOVERN D' UNITAT A LA FATARELLA

Títol
Cafè i absis d' una església
Matèria
Fatarella, la ; Terra Alta ; Catalunya ; Esglésies ; Establiments comercials ; Retrats de grup ; Façanes ; Absis ; Arquitectura domèstica
Creador
Salvany i Blanch, Josep, 1866-1929
Editor
Biblioteca de Catalunya
Data del document original
1922


El permís atorgat a la línia eòlica trenca el govern d'unitat a la Fatarella-->per a. caralt

Manca d'informació, de transparència i de voluntat de cercar el consens entorn del pas de la línia eòlica, eren les raons esgrimides ahir pels tres regidors de l'UPTA, Anna Segura, Andreu Rius i Alonso Álvarez, per presentar la dimissió de les seves funcions al capdavant de les regidories de Turisme i Joventut; Agricultura,Reg i Camins, i Educació, Infància i Escola de Música.El govern d'unitat format pels quatre regidors d'ERC, els tres regidors dimitits d'UPTA i els dos regidors de CiU, ha deixat d'existir pocs mesos després de la seva formació. El detonant ha estat l'atorgament aquesta setmana per part de l'alcaldessa, la republicana Carme Pelejà, dels permisos per al pas de la línia d'alta tensió que ha d'evacuar l'energia generada a una desena de parcs eòlics projectats a l'altiplà de la Terra Alta i per a la construcció d'una subestació elèctrica integrada en aquest mateix projecte. Els permisos de la Fatarella poden accelerar l'inici de les obres de la línia d'alta tensió previstes per a aquesta tardor.L'alcaldessa recordava ahir al Diari que ha estat molt escrupulosa: «hem sol·licitat tots els informes tècnics i jurídics pertinents abans d'atorgar els permisos». Un cop rebuts tots els informes, «no es podia fer res més, havíem de donar-la; en cas contrari, l'Ajuntament podia incórrer en un delicte de prevaricació», assegurava. Pelejà afegeix que aquest posicionament ha estat exposat als companys de l'equip de govern i a tot el veïnat, «tot i que en aquest tema em vaig trobar la feina feta, ja estava tot dat i beneït», sentencià.L'alcaldessa lamenta la decisió dels seus companys mentre reitera el posicionament personal contrari a «la massificació eòlica en aquesta comarca». En aquest sentit, recorda que el municipi mitjançant consulta popular va acceptar durant l'anterior mandat la instal·lació d'una única central eòlica al terme.El promotor d'aquesta central és Copcisa i la seva potència, de 49,5 MW. La mateixa promotora disposa de dos projectes més contigus amb el primer però dins els termes de Vilalba dels Arcs (49,5 MW) i Corbera d'Ebre (49,5 MW). Els tres projectes estan integrats dins un pla especial avui en fase de tramitació.Al marge del pla especial, Copcisa tramita un parc eòlic a Riba-roja però proper al terme de la Fatarella de 49,9 MW i Tàrraco Eòlica promociona una altra central de 31,2 MW al també municipi veí d'Ascó.

Els tres regidors de la UPTA-PM surten del govern municipal i el deixen en minoria R.R.. La Fatarella
El Punt
Els tres regidors del grup municipal Convivència i Progrés-Unió per la Terra Alta-Progrés Municipal (UPTA-PM) de la Fatarella, Anna Segura, Andreu Rius i Alonso Álvarez, van presentar ahir un escrit dirigit a l'alcaldessa de la Fatarella, Carme Pelejà, en el qual dimitien de les seues respectives regidories (Turisme i Joventut, Agricultura, Reg i Camins, i Educació, Infància i Escola de Música). En l'escrit presentat, els tres regidors recriminaven a l'alcaldessa i al seu grup, Entesa per la Fatarella-Acord Municipal, «la manca de transparència i informació en un tema tan important per al poble com la implantació de la línia d'evacuació elèctrica». Aquesta línia és el primer pas per a la construcció de tots els parcs eòlics projectats al terme de la Fatarella. La marxa d'UPTA-PM deixa en minoria el grup de l'Entesa, que només té quatre regidors, respecte dels cinc de l'oposició.
El projecte de la línia d'evacuació ja ha causat més d'un maldecap a l'alcaldessa, ja que al municipi s'ha creat una associació contrària a la concentració de parcs eòlics a l'entorn de la Fatarella. Aquesta associació també ha recriminat a l'alcaldessa que no s'hagi informat prou els veïns.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Lo pacte natural és lo que quede, a la Fatarella: ERC i CiU, la mateixa gent i els mateixos interessos. Des del 1987 que la dreta més dura no manava a l'Ajuntament de la Fatarella. Entre moltes altres raons, gràcies a l'eficaç feina del Suñé, lo sindicalista pro-eòlic i gran independentista (sobre tot, d'acció i, per cert, ex-UPTA fins quatre dies abans de les eleccions).

Anònim ha dit...

Recordo que no hi ha grans motius per trencar aquest pacte, ja que cal recordar que l'anterior ajuntament és el que va aprovar el parc eòlic de la fatarella i qui governava?? UPTA cal recordar que les converses amb les promotares van iniciar converses el 1998. El que passa que aquests suposats socialistes no paeixen els resultats electorals desprès d'estar més de 20 anys tocan-ho tot. Per cert UPTA = Vent de tots (Pos de qui es lo vent sinò??)

Anònim ha dit...

L'anterior Ajuntament era el Suñé, ara ERC: partit, per cert, que es manifesta anti massificació eòlica cada dos per tres. De totes formes, hi ha moltes formes de negociar un acord: tot depèn de qui ho fa i de quins interessos (personals o no) té...