diumenge, 14 d’octubre del 2007

Tres dies d' aiguardent


Lo carrer de Sant Salvador ple de gent.

Lo portal de Cal Pelat amb l'alambí.

Animació al carrer major amb l' espectacle "Les Enfants"

Dinant a la carpa.

La samarreta oficial de la festa que duien els organitzadors.


La Festa de l'Aiguardent de Prat de Comte supera els 5.000 visitants


L'aiguardent d'herbes es comercialitza enguany per primer cop

JAVI BUERA. Prat de Comte
Avui s'acomiadarà la 6a edició de la Festa de l'Aiguardent de Prat de Comte, amb una xifra de visitants superior als 5.000 visitants. Divendres, el poble va estar a punt de col·lapsar-se ja que l'organització calcula que hi van passar unes 3.000 persones. Enguany la festa ha augmentat d'expositors i paradistes i ja en són 45, amb incorporacions notables com una parada de creps. Les novetats d'enguany, la comercialització de l'aiguardent d'herbes i d'unes ampolles petites amb els tres aiguardents.

Les previsions que deien que la VI Festa de l'Aiguardent tindria menys assistència que altres anys a causa de les obres de la carretera que va d'Horta de Sant Joan a l'eix de l'Ebre, tallada fins al 2008, no s'han complert. El primer dia de la festa, divendres, unes 3.000 persones van anar fins a Prat de Comte segons va afirmar ahir el regidor de la festa, Marc Vinya.

Segons el regidor, s'havien preparat per als tres dies de festa 14.000 unitats de pastes, de les quals ahir al matí només en quedaven unes 4.000. Per això, Vinya va afirmar que la gent del poble prepararia més pastes i cocs per a avui. A més, l'associació de dones de Prat de Comte va anar ahir a collir 500 borraines ja que les 300 preparades amb l'objectiu de vendre-les entre divendres i dissabte es van exhaurir en una tarda.

Enguany, a la Fira de l'Aiguardent han assistit 45 expositors i firaires, entre els quals hi havia una taverna de creps com un punt de servei més, especialment per als joves.

Prat de Comte ahir feia més que mai olor a aiguardent. Al migdia els carrers del poble ja estaven plens de gent d'arreu de les Terres de l'Ebre, però també de l'Aragó ja que la promoció feta «va funcionar molt bé» segons va dir Marc Vinya. Aquesta pot ser una explicació al gran èxit d'assistència a la festa ja que als incondicionals de les Terres de l'Ebre, que finalment no es van fer enrere, s'hi van afegir nous visitants aragonesos.

La novetat principal d'enguany és la comercialització d'un aiguardent fet amb herbes, que va tenir una bona acollida pels visitants. A més a més, l'Ajuntament també va preparar unes ampolletes de 20 mil·ligrams amb els tres aiguardents que es venen a Prat de Comte, el blanc, el torrat i el nou d'herbes.

Avui es clourà la festa, en què des de les 11 hi haurà destil·lació del licor i a 2/4 de 7 de la tarda els assistents podran assistir a un concert del cantautor Jesús Fusté.

1 comentari:

GUM ha dit...

Angelet!!
Feia massa dies que no entrava al teu blog. Com t'ho curres!

Jo ja estic instal·lada a Atenes, la ciutat pot ser tot lo llorda que vulgues però a mi m'encante!
Visc a un piset que és una meravella just al costat del carrer Aharnon i veig l'Akropolis desde la terrassa!

No puc estar millor!!

Molts besitos!

Gemma