dijous, 18 d’octubre del 2007

U2 va gravar un video en un espai del Delta de l' Ebre que potser l'any 2045 estarà cobert per l' aigua del mar.


UN,DOS,TRES, QUATORZE.....QUARANTA-CINC: "VERTIGEN" D'U2
La meitat del Delta de l'Ebre pot quedar submergit l'any 2045
La meitat del Delta de l'Ebre podria quedar submergit a mitjan segle si el nivell del mar creixés uns cinquanta centímetres, com es preveu en el pitjor dels casos possibles a conseqüència del canvi climàtic, segons alerta l'Observatori del Risc de Catalunya en el seu informe de 2007.
redacció/agències |

Aquest estudi, dirigit per Jaume Curbet i basat en els resultats del Grup Intergovernamental del Canvi Climàtic (IPCC en les seves sigles en anglès), analitza els riscos que haurà d'afrontar Catalunya en àrees com el medi ambient, la salut o l'economia si no s'adopten mesures urgents per prevenir i mitigar els efectes de l'escalfament global del planeta.

De fet, ja fa anys que el món està notant l'impacte del canvi climàtic, principalment en forma d'un augment de les temperatures, la qual cosa a la vegada comporta una major freqüència d'onades de calor, de pluges torrencials, de ciclons tropicals, de períodes de sequera i un augment del nivell del mar.

Catalunya, en tractar-se d'una regió mediterrània i fonamentalment litoral, sofrirà amb major incidència els efectes d'aquest fenomen, sobretot en la zona de costa, on es concentra el 43 per cent de la població catalana, segons explicà ahir en roda de premsa Pep Torres, un dels autors de l'informe.

Les zones més vulnerables corresponen a les cotes baixes, com els deltes, els aiguamolls, les platges o les zones d'ús agrari, que podrien veure's negades per una pujada del nivell del mar que s'estima que pot ser d'entre 18 i 59 centímetres fins a finals de segle. En el pitjor dels casos, la meitat del Delta de l'Ebre, una regió d'alt valor ecològic i turístic per a Catalunya, podria quedar submergida per l'aigua marina cap a l'any 2045.