dissabte, 15 de setembre de 2007

No hi haurà camp de golf a Tivissa.

L' ombra de la pilota de golf .

Lo projecte rebutjat contemplava un camp de golf de 18 forats i la construcció de 570 habitatges al seu voltant.
GUSTAU MORENO. Tivissa
Els vots dels regidors d'ICV, ERC i els independents de la Serra d'Almos van aconseguir aturar ahir al vespre la tramitació del nou pla d'ordenació urbana municipal (POUM) de Tivissa. Així, els cinc regidors de l'oposició van donar suport a la moció del grup d'ICV, que va forçar la celebració d'un ple extraordinari per reclamar la retirada i l'anul·lació de l'avantprojecte de pla. La moció criticava la falta de participació ciutadana i un model de creixement insostenible, basat en la construcció d'uns 900 habitatges, amb 570 habitatges que formarien part d'una urbanització de luxe vinculada a un camp de golf. El vot que va fer decantar la balança, i que va acabar aïllant el govern en minoria de Jordi Jardí (CiU), va ser el de la regidora independent de la Serra d'Almos, Lurdes Pena. «Per coherència, és el que ens tocava fer, ja que abans de les eleccions ja havíem votat contra aquest POUM», va dir. En el ple, Pena va denunciar que algú li havia llançat una carta amenaçadora per sota la porta, dijous a la nit, en què li recordava que el portaveu d'ICV i exalcalde, Fermí Pallisé, va oposar-se a la segregació de la Serra d'Almos. Per la seua banda, tant Fermí Pallisé com el portaveu d'ERC, Jaume Pallisé, van manifestar la seua satisfacció per haver forçat la retirada del pla, i van oferir la seua col·laboració en la redacció d'un nou POUM. Finalment, l'alcalde va preferir no fer declaracions a El Punt.

1 comentari:

Amable Pallisé ha dit...

S’ha retirat el POUM de l’especulació del municipi, el de la imposició i l’amenaça i el que va ignorar a la ciutadania, el consens i la transparència. En paraules del regidor de CIU durant el ple: “enterrem un difunt”.
Ara es el moment de començar des de zero fent les coses com cal i, per damunt de tot, amb criteris de creixement sostenible. El greu de cas es que, malgrat les intencions de consens, la pressió de determinats interessos que han vist volar o devaluar la seva inversió intentarà marcar la pauta.