dijous, 6 de setembre del 2007

Foc a la comarca veïna del Priorat.

Foto del diari Avui
Foto de lamalla.net

Pel matí quan tornava de treballar de Flix ja es veia una forta columna de fum davall de la Mola de Colldejou, esta tarda des de la platja de Cap Roig el fum s'endinsava en el mar i arribava fins al Delta.Ara mateix que estic penjant este post puc observar que sembla que lo foc s'ha revifat per la gran quantitat de fum que veig des de casa meua.
Priorat
67 dotacions terrestres i 21mitjans aeris treballen per apagar un incendi, que podria haver estat provocat
El vent dificulta l'extinció de l'incendi a la Torre de Fontaubella
laMalla.net
Actualitzat 19:10h
L'incendi que crema des de quarts de tres de la tarda al terme municipal de la Torre de Fontaubella, a la comarca del Priorat, continua descontrolat. El foc ha començat al costat de la via del tren, en una zona on en les últimes setmanes s'havien originat altres dos petits incendis, fet que podria indicar que l'origen és intencionat. El bosc afecta una zona forestal, tot i que ja s'han cremat alguns conreus.
Agreujat per un vent canviant, el foc avança en dos flancs: un d'ells en direcció a la carretera TV-3223, que es troba tallada entre la Torre de Fontaubella i Pradell de la Teixeta; l'altre, el més preocupant, es dirigeix cap al turó de Lo Puig on les flames avencen de manera dividida. En total hi treballen 67 dotacions terrestres i 19 mitjans aeris, a més de dos hidroavions. L'incendi avança en sentit est, cap a la Serra de l'Argentera, que és on es troba el parc eòlic. Les flames pugen el barranc de les Comes Joanes, en el paratge de Los Campinyons. En tota aquesta zona no hi ha nuclis de població; hi ha masos disseminats, els propietaris dels quals han abandonat com a mesura preventiva les cases aconsellats per Mossos d'Esquadra i Guàrdia Civil. Igualment, s'ha demanat als operaris del parc eòlic que abandonessin els seus llocs de treball fins a nova ordre. Es desconeix en aquests moments el total de persones a qui s'ha demanat l'evacuació, encara que Guàrdia Civil informa que els evacuats dels masos són 12.
El vent ha portat el front principal cap al turó de lo Puig, de 595 metres, on els bombers intenten controlar-lo tot i ser una zona escarpada de difícil accés. Els Mossos d'Esquadra han tallat la carretera TV-3223 entre La Torre de Fontaubella i Pradell de la Teixeta.El foc afecta una superfície de pi blanc i matoll. Els Bombers xifren en 268 el nombre d'hectàrees destruides fins ara.