dimecres, 18 de juliol del 2007

Youssou N' Dour


Avui he llegit esta entrevista a El Periòdic i m'en he recordat d'esta canço
Youssou N'Dour: "L'Àfrica té dues cares: la pobresa i l'esperança"

Youssou N'Dour. IMMA FERNÁNDEZ
BARCELONA
Músic i cantant
Adorat al seu Senegal natal i a tota l'Àfrica, l'artista i ambaixador de causes humanitàries actua avui al Poble Espanyol dins del B-Estival.

--Vostè, com Bono, d'U2, se cita amb Bush i els poderosos per clamar ajuda per a l'Àfrica. ¿Per què no entra en política?
--Hi ha dues maneres de fer política: una és estar dins i una altra, portar els missatges per tot el món a través de la música. Jo intento remoure consciències d'aquesta manera.

--¿I quines solucions hi veu?
--Falta diàleg. Per eradicar la sida, la malària, els medicaments haurien de ser gratuïts. Sobre els conflictes religiosoculturals, costa d'entendre que la diversitat és una riquesa, no un problema. Pel que fa a la fam, s'ha d'invertir més a l'Àfrica, en formació. L'educació és la base de tot.

--Moltes pasteres vénen del seu país.
--Per a ells això és El Dorado i s'arrisquen. Hi ha dies que no tenen res per menjar. Els que aconsegueixen feina envien els diners a la família. Però l'Àfrica té les dues cares: la de la pobresa i la de l'esperança i la felicitat. A la comunitat hi ha una gran solidaritat, una vida en comú, que aquí no existeix. Són positius i veuen el futur amb esperança.

--¿Què pensa quan ve a Europa i veu els seus paisans venent còpies il.legals dels seus discos?
--Per a mi la música és més important que vendre discos. Crec que una bona iniciativa és el que ha fet Prince a Anglaterra regalar el disc amb un magazín dominical. La falta de feina és una tragèdia.

--Vostè també va treballar molt...
--Sí, als 13 anys ja estava en una banda. Vaig haver de lluitar, estudiar, viatjar... El talent no és suficient.