dimarts, 17 de juliol del 2007

Macias ,senador de CIU, no sap que a Mora d' Ebre no hi ha estació de tren



Macias anuncia la presentació d’una Proposició de Llei pel traspàs del servei de rodalies
El senador de CiU ho anuncia després dels reiterats mandats parlamentaris
El Ple del Senat ha aprovat avui, per unanimitat de tots els grups, una moció, conseqüència d’interpel·lació, que insta al Govern a l’adopció de determinades mesures per millorar el servei de la xarxa de rodalies ferroviàries a Catalunya. Tot i que, per primera vegada al Senat, el PSOE ha votat a favor del traspàs del servei de rodalies de Renfe a Barcelona, Macias ha advertit, durant la seva intervenció al Ple d’aquesta tarda, que “si després d’aquesta unanimitat i de tants mandats parlamentaris aprovats demanant el traspàs del servei de rodalies, el Govern no compleix i no respon, CiU presentarà, en el proper ple del mes de setembre, una Proposició de Llei de l’esmentat traspàs”.

El senador també ha recordat que, l’octubre de 2006, el Ple del Senat va aprovar, amb els vots a favor de tots els grups, excepte dels socialistes (el PSOE va votar en contra i el PSC es va abstenir), una moció de CiU, conseqüència d’interpel·lació, que instava al Govern a l’adopció de determinades mesures per donar solució a la problemàtica que afecta al servei de rodalies ferroviàries de Barcelona.

La moció manifestava, en primer lloc, que la problemàtica de rodalies de Barcelona no és fruït d’episodis climàtics o de les obres, tal com afirmava, aleshores, la ministra de Foment, sinó de causes estructurals com ara la falta d’inversió o la gestió allunyada de Catalunya.

La moció obligava al Govern a complir el Pla Director d’Infraestructures de Transport Públic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que ha estat, reiteradament burlat, per decisions del Ministeri de Foment com ara l’eliminació de la nova estació de correspondència prevista en el túnel Sants-Sagrera o el canvi en el concepte de la línia 12 del metro, reduïda ara al tram Cornellà-Castelldefels.

Es demanava també al Govern la inclusió, en els Pressupostos Generals de l’Estat de 2007, de tot un seguit d’inversions a la xarxa de rodalies de Catalunya:

1. Iniciar l’ampliació de la capacitat del tram Barcelona-Mataró.
2. Iniciar el desdoblament de la via entre Arenys de Mar i Tordera.
3. Iniciar la supressió dels passos, per soterrament, de l’actual traçat per Figueres (variant de Figueres).
4. Convertir, íntegrament, la línia el Papiol-Mollet del Vallès per al servei de viatgers.
5. Iniciar el desdoblament de la via entre Barcelona i Vic, al tram Montcada-La Garriga.
6. Renovar les línies Barcelona-Manresa-Lleida, Vic-Puigcerdà i Reus-Móra d’Ebre.
7. Construir nous aparcaments dissuasoris i realitzar un pla de millora d’estacions.

La moció preveia també un Pla d’Informació i Atenció a l’Usuari que inclogués el desplegament d’un cos d’informadors a les principals estacions de rodalies: aquest ha estat l’únic punt que, fins ara, i, a instàncies de CiU, ha complert el Govern, tot i que, a nivell pràctic, ha resultat poc efectiu ja que ha fallat en el seu principal objectiu que és el d’informar i orientar als passatgers en situacions de caos per averies. A hores d’ara, la manca d’informació segueix essent la principal queixa dels usuaris de Renfe a Catalunya, sobre tot, en situacions de retards.

Finalment, la iniciativa establia que el Govern ha de procedir al traspàs immediat dels serveis de rodalies de Renfe tal com estableix el nou Estatut.

Davant l’atonia del tripartit en desenvolupar l’Estatut, Macias ha dit que, “una vegada més, CiU prendrà la paraula”.