dilluns, 4 de juny del 2007

Aerta aixecarà la línia eòlica de la Terra Alta a la tardor


Aerta aixecarà la línia eòlica de la Terra Alta a la tardor
L'inici de la construcció de la gran infraestructura eòlica projectada a la Terra Alta -10 centrals i una línia d'alta tensió que les uneix de 39 quilòmetres de longitud- és imminent. L'últim escull era l'aprovació definitiva del pla especial del traçat que la Generalitat va aprovar el passat divendres de forma definitiva. Les obres comencen a la tardor.
per a. caralt http://www.diaridetarragona.com/

Ara fa set anys quatre promotores eòliques amb interessos a l'altiplà de la Terra Alta van constituir una societat, Aerta, encarregada de tramitar i executar una gran infraestructura elèctrica destinada a evacuar l'energia generada a una desena de centrals. Després d'una dilatada tramitació, d'oposició social, d'indefinició política i de canvis de traçat, la Generalitat aprovava el passat divendres, a través de la seva publicació al Diari Oficial, el pla especial urbanístic.

Fonts d'Aerta asseguren que per a completar el procés d'obtenció de les autoritzacions només queden pendents les llicències d'obres que han d'atorgar els municipis, bona part de les quals estan condicionades a l'aprovació definitiva del pla.

Així, la promotora espera iniciar durant la propera tardor les obres del nou traçat, una línia d'alta tensió de 39 quilòmetres de longitud i 120 torres que unirà els termes d'Horta de Sant Joan i Riba-roja d'Ebre. El termini d'execució estimat és de 18 mesos.

Les obres de la línia impulsaran i acceleraran, al seu torn, la construcció dels parcs. De la desena de projectes, tots disposen d'autorització administrativa excepte Pesells i Riba-roja, encara en tramitació tot i que han superat el període d'informació pública.

Els promotors eòlics a Vilalba i Corbera d'Ebre han presentat ja les llicències d'obres, pendents dels vistiplaus d'Urbanisme. En el cas de les dues centrals de Caseres, Mudèfer I i Mudèfer II, l'Ajuntament atorgarà els propers dies la llicència d'obres. L'alcalde, Joan Maria Peris, anunciava ahir la voluntat de l'empresa Cater d'iniciar «al juliol els moviments de terres per crear els accessos viaris al parc». D'aquesta manera, la instal·lació dels aerogeneradors, en tots els casos, començarà a inicis de 2008 amb un termini d'execució inferior a un any.