dilluns, 1 de març del 2010

L' OPOSICIÓ DE MÓRA LA NOVA DEMANA A L' EQUIP DE GOVERN(CIU) UNA CONSULTA POPULAR SOBRE LO CEMENTERI NUCLEAR A ASCÓ

A dia d'avui, IMNOVA-PSC I ERC de Móra la Nova, a l'oposició a l'Ajuntament, ha presentat una convocatòria de Plenari Extraordinari, per discutir la moció que presentarà IMNOVA-PSC, sobre la immediata convocatòria d'una Consulta No Vinculant sobre la instal·lació del MTC a Ascó. La convocatòria del Plenari Extraordinari ha estat possible per la col·laboració del Grup Municipal d'Esquerra Republicana amb IMNOVA.

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ IMNOVA-PSC-PM
IMNOVA-PSC-PM presenta la proposta de resolució, amb els següents arguments:

Atès:
.-L'enrenou social que ha provocat la candidatura d'Ascó a tot el territori.
.-Quel Parlament de Catalunya es va posicionar en contra de la instal·lació d'aquest equipament a Catalunya.
.-El canvi de posicionament del PSC, manifestant-se contrari al MTC a Catalunya.
.-Els pronunciaments de 9 Consells Comarcals entre ells el de la Ribera d'Ebre també contraris al MTC.
.-El posicionament en el mateix sentit de més de 80 ajuntaments.
.-El rebuig social expressat per una munió d'entitats socials, culturals, esportives... de tota Catalunya.
.-L'acord del Congrés dels Diputats referendat pels grups del PSOE, ERC i ICV, el text del qual diu: "...El Congrés insta el Govern a albergar l'emplaçament del MTC que asseguri la consecució del major consens social, territorial e institucional, especialment amb les comunitats autònomes i entitats locals afectades..."
.-La nostra formació ja ha presentat amb anterioritat dues mocions sobre el Magatzem Temporal Centralitzat, essent rebutjada una d'elles, i essent aprovada un altra amb una esmena de l'equip de govern amb els únics vots de l'equip de govern en el sentit que ningú ho vol a Móra la Nova. Tenin en compte que la candidatura presentada és la d'una població de la Ribera d'Ebre, concretament Ascó, degut a la seva proximitat, i a que les repercussions socials i econòmiques estan afectan a la nostra població, veiem la necessitat de,

DEMANAR:
1 .Que en el termini màxim de 20 dies, des de la celebració del Plenari Extraordinari, s'informi a la població sobre els pros i contres del MTC mitjançant una sessió informativa al Casal Municipal amb la participació de representants dels grups municipals, un per grup, i d'un expert designat pel grup de govern, i un altre designat pels dos grups de l'oposició. Per garantir la màxima assistència dels moranovencs, la sessió informativa haurà de convocar-se un divendres a partir de les 20h.
2.Que en el termini màxim d'una setmana a continuació de la sessió informativa, el poble de Móra la Nova pugui expressar la seva opinió en una CONSULTA NO VINCULANT un diumenge des de les 8h a les 20h.
3.La pregunta de la consulta popular haurà de ser prou clara i explícita, com la següent: "Està d'acord amb la instal·lació del Magatzem Temporal Centralitzat a la localitat d'ASCÓ?, amb dues respostes possibles: SI o NO, més el vot en blanc".

Móra la Nova, 1 de març de 2010,


Comunicat d'ERC De Móra la Nova

Donada la preocupació social que es viu al nostre municipi davant les repercussions econòmiques que se'n deriven de la candidatura del poble veí d'Ascó a albergar l'MTC. Esquerra de Móra la Nova dóna suport al grup municipal d'IMNOVA-PSC per tal de demanar al nostre alcalde Sr. Joan Manel Sabanza la convocatòria d'un ple extraordinari, en el qual es demana a l'equip de govern de Convergència i Unió de Móra la Nova aquests dos punts:

1.
Que l'Ajuntament convoqui una sessió informativa al Casal Municipal amb representació de tots el grups municipals i dos experts de significació contrària per tal d'analitzar i debatre els pros i contres de l'instal·lació del Magatzem Temporal Centralitzat a Ascó.

2.Posteriorment a tal sessió demanar una consulta popular per tal que la població de Móra la Nova pugui expressar democràticament la seva opinió respecte al Cementeri Nuclear a Ascó.


1 comentari:

Jesús Escribano ha dit...

Es curioso que lo que la Plataforma Volem viure a Flix tiene que montar, me refiero a las charlas informativas, y lo que lleva pidiendo desde el principio, una consulta popular, aquí lo pidan los de los mismos partidos que en Flix no lo hacen.