dissabte, 20 de març del 2010

COMUNICATS DE L' OPOSICIÓ DE MÓRA LA NOVA DESPRÉS DEL PLE EXTRAORDINARI SOBRE EL MTC

Als blocs d' Esquerra de Móra la Nova i d' IMNOVA-PSC podem llegir els respectius comunicats de l'oposició després del ple extraordinari del passat dijous 18 de març de 2010, en el qual es demanava una consulta no vinculant i una assemblea sobre el MTC( Cementeri nuclear a Ascó).L' equip de govern de CIU de Móra la Nova va votar en contra els dos punts.

Nota de premsa d' ERC:
EL GRUP MUNICIPAL D’ESQUERRA DE MÓRA LA NOVA DENÚNCIA EL DEBAT DEMAGÒGIC DE L’EQUIP DE GOVERN DE CIU

Sabanza refusa celebrar una consulta popular NO VINCULANT sobre l’MTC per raons “d’il·legalitat”, continua amb el seu posicionament ambigu del NO PRONUNCIAMENT i reafirma el seu SI a Madrid com alcalde de Móra la Nova emparant-se en l’autonomia municipal d’Ascó.

Pel nostre alcalde és més important respectar l’autonomia municipal de set regidors d’Ascó que la Sobirania del Parlament de Catalunya, els Consells Comarcals i la resta de municipis afectats.

Ell nega que el poble de Móra la Nova pugui opinar de quin és el posicionament que ha de tenir el nostre alcalde al respecte d’aquesta instal·lació i en canvi ell opina en nom de tot el poble com a alcalde de Móra la Nova en les seves aparicions públiques amb un posicionament clar del SI.

Si a Móra la Nova diu que no el vol però a Ascó si, quina és la diferència?

Nota de premsa d' IMNOVA-PSC:
CONSULTA NO VINCULANT A MÓRA LA NOVA SOBRE L'MTC
Respecte al Plenari extraordinari convocat pels grups municipals de IMNOVA-PSC i ERC de Móra la Nova en el que es demanava una Consulta No Vinculant, sobre la conveniència de la instal·lació d’un MTC a la població d’Ascó, precedida d’una assemblea informativa amb presència de tècnics de les dos postures. S’ha DENEGAT per l’equip de govern de C.i U. la convocatòria de l’Assemblea Informativa conjunta, i a més no s’ha admès a tràmit la consulta no vinculant a la població amb l’argument que vulnera la normativa vigent..
Per part d’Imnova-Psc, s’ha protestat pel motiu que a la convocatòria del Plenari Extraordinari, no s’informava al respecte de la problemàtica legal al·ludida.
Creiem que l’Alcalde, d’altra banda vinculat laboralment a la Central Nuclear, ha negat a la població la possibilitat de valorar, en un mateix acte públic, les dues postures, la del SI i la del No. Aquest acte garantiria una assistència superior que en dos actes separats al permetre el debat.

1 comentari:

ruccatalà ha dit...

Acab o de llegir una notícia a la pàgina de CIU: http://www.ciu.cat/minisite_noticies.php?type=AL&entities=189

Tracta del tema de les vegueries i el text acaba així:
"A la vista d’aquesta realitat que no es pot obviar, el més prudent i convenient fóra cercar el màxim consens i no imposar per la via dels fets consumats una adscripció territorial que ha de ser voluntària i producte del convenciment i l’acceptació de totes les parts per a ser efectiva. La millor manera per trobar la legitimitat que doni autoritat i tanqui definitivament el debat hauria de ser la consulta popular, un referèndum en el qual la gent de la Ribera d’Ebre pugui decidir lliurement amb qui vol compartir territorialment el seu futur.

Joan M. Sabanza i March
Alcalde de Móra la Nova "

(Aquest fragment està copiat de la pàgina i el poso per si algú no hi entra...)

Reflexions:
Es més important pel nostre alcalde les vegueries que la implantació (o imposició que és el que sembla) de l'MTC?

Per què demana consens territorial, consulta popular, etc, etc en lo de les vegueries i no ho fa en lo del MTC?

No seria també il.legal com va dir al darrer ple al respecte d'una consulta popular no vinculant?

Serà la por de perdre i haver de deixar de donar suport a l'alcalde d'Ascó i perdre la part del pastís que li toca a Móra la Nova?

Espero que la gent dels Masos obri finalment els ulls...