dimarts, 29 de desembre del 2009

MÓRA LA NOVA ÉS LO POBLE QUE PERD MÉS POBLACIÓ DE LA RIBERA D´ EBRE

Foto de moralanova.cat
Un cop publicades les dades del padró municipal de 2009, la població de Móra la Nova, amb 33 habitants menys, és la que encapçala la davallada més gran de població de tots els municipis de La Ribera d' Ebre.
La Ribera d'Ebre assoleix la xifra de 24.004 habitants –amb un augment de 160 ciutadans-.
Per municipis, la distribució ha quedat de la següent manera:
Ascó - 1.608 (+7)
Benissanet - 1.250 (-18)
Flix - 4.098 (+44)
Garcia – 602 (-4)
Ginestar - 1.066 (-32)
Miravet – 814 (+15)
Móra d’Ebre - 5.695 (+195)
Móra la Nova - 3.179 (-33)
La Palma d’Ebre – 413 (-3)
Rasquera – 955 (+3)
Riba-roja d'Ebre - 1.348 (+20)
Tivissa - 1.815 (-26)
La Torre de l’Espanyol – 678 (+5)
Vinebre – 483 (-13)
Ribera d’Ebre – 24.004 (+160)
(Entre parèntesi, la xifra de diferència respecte les dades oficials de l'any anterior 2008)
Cal dir també, que municipis de les Terres de l' Ebre com Gandesa (Terra Alta) amb 3236 (+63)habitants i El Perelló (Baix Ebre)amb 3235 (+95)habitants ens han passat demogràficament davant respecte de l' any 2008, quan Móra la Nova comptava amb 3212 ciutadans.

10 comentaris:

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

I en traus alguna conclusió que Móra la Nova sigui la que més habitants perd?
No voldria pensar que "foten lo camp" farts de Sabanza:-)

2teixidor ha dit...

Hi ha quelcom que deu fallar quan una població que té com slogans "Móra la Nova, aposta de futur" i "Móra la Nova, poble d' acollida" perd habitants i pes demogràfic dins de les Terres de l'Ebre.

Anònim ha dit...

2teixidor.Aixo de les Terres de l'Ebre es una falacia i un invent dels Tortosins. Mora la Nova (Los Masos), no ha mirat mai cara al riu. ficset en les construccions antigues. No es el mateix les Terres de l'Ebre Sud amb les Terres de l'Ebre Nort, no hu fotem tot al mateix sac, per historia, parla, negocis, comerç, metges,hospitals, comunicacions, etc.el referent sempre ha sigut Reus, mai les Terres de l'Ebre Sud. (Tortosa i Amposta), tu hu saps molt bé.

Anònim ha dit...

Si ens inlouen a la Vegueria de l'Ebre, segurament encara en perdra mols mes, aquesta Vegueria no te futur.

Masover ha dit...

2teixidor, veig que no respons ni dones opinio a l'anonim ¿es que n'estas d'acord amb la desfeta i imposicio politica?.

2teixidor ha dit...

Com a Llicenciat Universitari per l'Universitat Central de Barcelona, en l' especialitat de Geografia i per entendre el que significa l'hinterland "Terres de l' Ebre"(territori o àrea d'influència ) et recomano la lectura de "Conflicte i violència a l' Ebre" del flixanco Sánchez-Cervelló.
He d' afegir que tinc molt clar de quin territori sóc i al qual vull pertànyer.

Masover ha dit...

2teixidor, et fas publicitat(no calia) no es important. Jo et recomano el de Josep Iglésies i Fort "Com i perqué fou reconeguda la Vegueria de Reus per la Generalitat de Catalunya l'any 1933". Del territori que ets i som, tots hu tenim clar, lo no tant clar, es quin mos imposaran politicament.

Anònim ha dit...

A Pere Muñoz ex-Alcalde de Flix. Veig que al teu escrit nomenes molta gent, pero cap Tortosi, que ara ells tan tombat el cap i tambe vols governar tot l'Ebre, amb la empastifada de la Vegueria de les Terres de l'Ebre. Si ja i este-ho possats, arriveu fins Reinosa, que tambien son d'el " Ebro" aquelles terres. Escote-ho la gent de la Ribera, no val, imposicions i la politica jacobina tortosina d'els fets consumats. Si volen ser capital, que hu siguin, sense embolicar, crear problemes, canvis d'habits i mals de cap, que sense els Tortosins vivim molt bé.Ah i contesta'm aqui mateix. S'hi t'han promes una poltrona, ni sortiras escaldat.Els politics esta'n un temps, pero, la gent i esta sempre i no els pode-ho comprometre mi forçar-los a un fet que va en contra de la majoria de voluntats i no ja cap estamen públic o privat a la Ribera que n'estigui d'acord.Si els Tortosins en surten d'aixo, la Ribera, perdrá molt com ha poble i identitat. Recordate'n el dia que t'hu dic, quan siguis fora de la politica i tornis al teu treball habitual.

2teixidor ha dit...

Per anònim: et faig saber que si vols comunicar-li algo directament a Pere Muñoz ho has de fer al seu bloc: http://blogdepere.blogspot.com/ també està enllaçat des de la meua llista de blocs.

Anònim ha dit...

Molt enginyos el pin, peró, i el riu, on es.