dimecres, 23 de setembre del 2009

La carretera entre Horta de Sant Joan i Xerta estarà acabada abans de tres mesos


Fotos de Política Territorial i Obres Públiques

Abans del 31 de desembre, estarà enllestida la carretera que uneix la població d'Horta de Sant Joan (Terra Alta) amb Xerta (Baix Ebre). El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha visitat avui la zona d'obres i ha avançat que acabarien abans de finalitzar l'any. "Si acaben el 31 de gener tampoc haurem fet cap disbarat, dependrà del ritme que imposi l'empresa", ha afegit Nadal.
Els treballs es troben en una fase avançada d'execució i abasten les carreteres T-330, T-333, i N-230b. Aquestes obres comporten l'eixamplament i l'eliminació de revolts de la carretera, per tal d'afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció. El conseller Nadal ha visitat avui les obres, acompanyat dels alcaldes d'Horta de Sant Joan, de Xerta, de Paüls, Arnes, i Prat de Comte, i ha augurat que en un període de tres mesos podrien estar acabades, o com a mínim, estaria enllestit "el tronc essencial del recorregut" ha explicat. Actualment, tota la carretera està oberta, un cop es va reobrir el tram entre Horta de Sant Joan i Prat de Comte fa unes setmanes, de forma que ja han finalitzat els desviaments de trànsit per itineraris alternatius. Tot i així, en aquest tram hi ha alguns semàfors que fan que la circulació no sigui fluïda, ja que mentre els cotxes passen es fan les obres a la vegada. "Encara no és una carretera còmoda", ha reconegut Nadal. Les obres suposen una inversió de 39 milions d'euros.
Escurçar l'actual trajecte
A més, els treballs permetran escurçar el trajecte dels 22,7 quilòmetres inicials als 20,6 previstos. Així, aquesta actuació permet afavorir la seguretat i comoditat en la conducció, alhora que potenciar les comunicacions a les Terres de l'Ebre.Les obres van començar l'octubre de 2006 i, si tot va com està previst, hauran tingut una durada d'uns tres anys.
Treballs paral·lels
En paral·lel a la finalització de l'obra al tram entre Prat de Comte i Horta, també es duran a terme els darrers treballs per tal de completar l'actuació al llarg de tota la carretera fins a Xerta. Així, es realitzaran tasques com l'estesa de l'última capa del paviment, barreres de seguretat, acabats de drenatge, camins i accessos i la senyalització definitiva.

1 comentari:

Jesús M. Tibau ha dit...

espero que sigui una bona via de comunicació