dilluns, 16 de març del 2009

POLÈMIQUES DECLARACIONS DE XAVIER SABATÉ SOBRE LO CEMENTIRI NUCLEAR

Lo flixanco Xavier Sabaté, Delegat del Govern del Camp de Tarragona.
Foto de Socialistes .cat


COMUNICAT DE PREMSA
EL GOVERN DE LA GENERALITAT ES DESTAPA I ES DECLARA A FAVOR DEL CEMENTIRI NUCLEAR A CATALUNYA
LA CANC TITLLA D’ANTIDEMOCRÀTIC A XAVIER SABATÉ, DELEGAT DEL GOVERN DE LA GENERALITAT I PRIMER SECRETARI DEL PSC AL CAMP DE TARRAGONA, QUE DECLARA A FAVOR QUE EL CEMENTIRI NUCLEAR S’UBIQUI A CATALUNYA
“...penso que Catalunya ha de posar en el seu territori el magatzem de residus nuclears perquè és una gran oportunitat,...” Xavier Sabaté.11.03.2009. Tribuna-Canal Reus TV
( http://www.canalreustv.cat/noticies/detall.php?id=622)
Amb aquestes declaracions, fetes el passat dimecres 11 de març en el transcurs de l’entrevista que el programa Tribuna de Canal Reus TV li va fer, el delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya al Camp de Tarragona, es va posicionar clarament a favor que el cementiri de residus radioactius s’ubiqui en territoricatalà.
LA CANC DEMANARÀ AL PRESIDENT JOSÉ MONTILLA LA DESTITUCIÓ DE XAVIER SABATÉ PER LES SEVES DECLARACIONS A FAVOR DEL CEMENTIRI NUCLEAR
La CANC considera aquestes declaracions antidemocràtiques i impròpies d’un delegat del govern, que com a tal està obligat a vetllar pel compliment del mandat del Parlament de Catalunya, que l’11 de març de 2008 va aprovar la resolució 150/VIII; BOP núm. 229 de 17-03-2008, per la qual es rebutja la instal·lació d'un cementiri de residus radioactius al nostre país.
La CANC li recorda també al delegat que 60 ajuntaments de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona, que representen el 67% de la seva població, han aprovat mocions oficials contra la instal·lació d'aquest cementiri nuclear; i que 7 dels 10 consells comarcals de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona (Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre, Terra Alta, Priorat, Baix Camp, i Alt Camp) també han aprovat mocions contra la ubicació del cementiri nuclear a les comarques respectives,
Per tot això, la CANC demanarà al President de la Generalitat, José Montilla, la destitució del delegat del Govern de la Generalitat al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté, per les seves declaracions, i que el president assumeixi públicament i en nom del Govern de la Generalitat la resolució del Parlament de Catalunya, i assumeixi també el rotund i inequívoc rebuig del cementiri nuclear expressat per ajuntaments i consells comarcals.
COORDINADORA ANTICEMENTIRI NUCLEAR DE CATALUNYA (CANC)
Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona, 16 de març de 2009

Esquerra es referma en la seva oposició a la construcció del magatzem centralitzat de residus nuclears a Catalunya
Esquerra lamenta les desafortunades declaracions del Delegat del Govern a Tarragona favorables a la possibilitat que el magatzem centralitzat espanyol de residus nuclears s'ubiqui a les comarques del sud del Principat.

Esquerra vol recordar al Sr. Sabaté el missatge unànime del territori en sentit contrari a la construcció d'aquesta instal·lació a les comarques del sud del Principat, a més de la decisió del Parlament de Catalunya contrària a la instal·lació d'aquest magatzem en territori català.
La diputada Marta Cid considera llastimós que el Delegat del Govern a Tarragona relegui el desenvolupament socioeconòmic de les comarques del sud del Principat a la dependència d'una agònica indústria nuclear, sense importar-li el risc potencial i la hipoteca territorial que això representa. "Si l'únic futur que el Sr. Sabaté veu per a les comarques de Tarragona i de l'Ebre és aquest, demostra molt poca ambició i molt poca confiança en el territori i en la seva gent -ha dit la diputada- quan el que cal és trencar aquest monocultiu i apostar per la diversificació econòmica que permeti situar aquestes comarques en el segle XXI amb garanties de futur".
Esquerra mostra la seva oposició a la construcció d'aquest magatzem centralitzat de residus nuclears, que obriria la porta a l'allargament de la vida útil de les envellides centrals de l'Estat espanyol i referma el seu compromís en treballar per una apagada nuclear racional i esglaonada, mentre aposta per una reconversió econòmica profunda en aquestes comarques que permeti un sòlid desenvolupament sense les hipoteques nuclears.
És per tot això que Esquerra insta el Govern de la Generalitat de Catalunya a assumir sense ambigüitats el mandat del Parlament de Catalunya en aquest sentit.

ICV-EUiA demana una rectificació immediata a Sabaté per les seves declaracions sobre el Cementiri Nuclear
El diputat Daniel Pi reclama al delegat del Govern a Tarragona que “compleixi amb les decisions del Parlament de Catalunya” i recorda que la cambra catalana va aprovar una resolució rebutjant la ubicació d’aquesta infraestructura a Catalunya
El diputat d'ICV-EUiA en el Parlament de Catalunya, Daniel Pi, ha demanat avui "una rectificació immediata del Delegat del Govern al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté, per les seves declaracions en les quals ha qualificat el magatzem de residus nuclears com una gran oportunitat per les nostres comarques".
El diputat per la demarcació de Tarragona ha mostrat també la seva "indignació per unes declaracions totalment partidistes” de Sabaté i que representen “el menyspreu absolut” del Delegat del Govern a les decisions preses pel Parlament sobre aquesta matèria. En aquest sentit, Pi recorda que la Cambra va aprovar una resolució en contra de la possible instal·lació de l’ATC a les nostres comarques -i per extensió a Catalunya- el març del 2008 i que és “obligació del Delegat del Govern complir amb les decisions del Parlament de Catalunya”.
La coalició reitera la seva posició contrària a la possibilitat de la instal·lació d’aquesta infraestructura a les comarques de Tarragona, posició que compta amb el suport majoritari del territori. Així mateix, ICV-EUiA anuncia que continuarà treballant per evitar que l’ATC s’ubiqui a les nostres comarques malgrat “les pressions que ja s’estan manifestant”.

6 comentaris:

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

"Les oportunitats" són les bones comunicacions, les indústries sostenibles, els ajuts als conrreus tradicionals... Un magatzem de residus no deixa de ser un magatzem de "merda", però "a lo bèstia"! I de merda, a l'Ebre ens en sobra...

Unknown ha dit...

ens hem de parar; posar un candau a les camposines, un altre al pas de barrufemes, un altre enfre flix i maials i l'altre passat lo molló i dir que de moment la comarca no accepta més agressions!!! què és això de primer dir no i després "potser sí, sr Sabaté"?? que som tots un botiflers ara o què??? Ribera d'ebre: comarca maltractada.

xavi ha dit...

Quina por que em fan!!!

lo llaguter ha dit...

Diuen que la primavera mos altera.

Esperem lo pitjor. Encara no ha arribat i comença a sortir gent amb les facultats alterades dient estirabots.

Si no poden contenir les seves paraules (no els demano res més) que pleguen.

lo llaguter

Anònim ha dit...

La veritat es que si un delegat del govern diu això, es perque "si el rio suena, agua lleva". Esperem que ERC i ICV es plantin com ha de ser, sino anem venuts...

Anònim ha dit...

anem fins si ens hem de refiar d'erc i icv; duien coses i después se'n obliden ràpidament. Si no: a què es deu que en aquest cas no s'hagi posat el crit al cel? o sobre la central de cicle combinat que ara no molesta? o sobre el parc eòlic de la picossa? Si no ens ho fem nosaltres, ells no ens ho arreglaran. M'agrada el que diu el pere andreu: replantegem el futur energètic de la comarca.