dilluns, 2 de març del 2009

CONTINUA LA POLÈMICA PELS CÀRRECS DE CONFIANÇA A L' AJUNTAMENT DE MÓRA LA NOVA

La polèmica pels nomenaments de càrrecs de confiança de l' alcalde de Móra la Nova, el convergent Sr Joan Manel Sabanza , continua a la nostra població. El grup municipal a l' oposició IMNOVA-PSC han enviat el següent comunicat a la premsa:
CÀRRECS DE CONFIANÇA (O PERPETUAR EL SOU) [02/03/2009]
Respecte al tema dels càrrecs de confiança de l'Ajuntament de Móra la Nova, volem comentar el següent, sempre fent l'aclariment al Sr. Alcalde que nosaltres solament ens referim a l'Ajuntament de Móra la Nova (ni al Consell Comarcal, ni a la Generalitat), i de la seva pràctica, que ja comença a ser habitual, de crear càrrecs de confiança amb retribució pels seus ex-regidors.
Això va començar amb el Sr. Antoni Mateu, el qual va passar desprès de les eleccions de 2007 a la situació d'ex-regidor, i amb un càrrec de confiança com a “coordinador d'obres” dotat d'un sou de 5.800 €/any.
Ara en pleguen 2, i passen a la condició de càrrecs de confiança, i de moment coneixem el salari de la Sra. Núria Llorens amb 13.000 €/any més 4.173 €/any en concepte de seguretat social a càrrec de l'empresa, és a dir un total de 17.173 €/any de despesa per la Sra. Núria Llorens. A més, i en el supòsit que el càrrec de confiança del Sr. Escoda (l'altre ex-regidor) estigui retribuït, ho estirà (segurament) amb el mateix sou que el Sr. Mateu, o sigui 5.800 €/any.
En total la despesa pels 3 ex-regidors pujarà a 28.773 €/any per unes feïnes que, segurament, amb el personal laboral de l'Ajuntament, i els nous regidors, podrien assumir com fins ara, i estalviar-mos aquesta despesa que paguem entre tots.
Tot i apuntar que amb aquesta quantitat es podrien pagar d'altres serveis per a la població (conductors d'autobús, per exemple), no per assessores i ajudants varis d'un Equip de Govern, que de cop i volta resulta que ja no pot fer la mateixa feina que fins ara.
Es dona el cas que fins ara l'equip de govern mai ha declarat quan cobra cada regidor de Convergència, per tant el Sr. Sabanza quan carrega contra els sous dels càrrecs polítics del Consell Comarcal, ho pot fer perquè sap els sous que es cobren, donat que no solament no són secrets, tambè es publiquen pel seu coneixement general. Ens plauria que l'Ajuntament de Móra la Nova fos igual de transparent quel Consell Comarcal, i publiqués al B.I.M. el sou dels seus regidors amb responsabilitats de govern, així com les quantitats que es paguen per tots els càrrecs de confiança, ja que no sabem si ni ha més o no.
IMNOVA-PSC

Podeu llegir també al diari El Punt:

L'oposició de Móra la Nova acusa Sabanza de recol·locar exregidors de CiU com a personal eventual