dimarts, 24 de març del 2009

Només l' alcalde d'Ascó de CiU s'ha ofert per acollir lo cementiri nuclear

Sr. Rafel Vidal, alcalde d' Ascó de CIU i empleat de la central nuclear d' Ascó
ERC afirma que el problema de la possible instal·lació d’un cementiri de residus nuclears a la demarcació l’ha creat CiU
Esquerra vol sortir al pas de les declaracions que ahir van fer els diputats de CiU al Parlament de Catalunya sobre la possible instal·lació d'un magatzem temporal centralitzat de residus nuclears a Catalunya, i en concret a la demarcació de Tarragona. Segons el vicepresident de la Federació de l'Ebre d'Esquerra i senador, Pere Muñoz, "el procés per la instal·lació d'aquest magatzem centralitzat és competència total de l'Estat, el qual obrirà un concurs públic per a que aquells ajuntaments que vulguin acollir-lo puguin presentar la seva candidatura. La Generalitat ni té competència per decidir ni per oferir res". Per Muñoz "CiU pot estar tranquil·la perquè mai a un ajuntament d'Esquerra anirà un cementiri de residus perquè cap dels nostres alcaldes ho ha demanat, ni ho demanarà".
D'altra banda, la diputada al Parlament de Catalunya, Marta Cid, ha afirmat que "el problema de la possible instal·lació d'aquest magatzem a la nostra demarcació l'ha creat CiU, quan l'alcalde d'Ascó es va oferir públicament per presentar candidatura". Segons Cid "sembla com si CiU aprofitant les lamentables declaracions de Xavier Sabaté volgués llençar una cortina de fum per donar cobertura al alcaldes convergents que volen optar a instal·lar el cementiri". La diputada ha recordat que "fins ara només l'Alcalde d'Ascó de CiU s'ha ofert per acollir-lo".
Esquerra reivindica la seva posició única i nítida en contra del cementiri nuclear a Catalunya i el seu lideratge en la lluita als ajuntaments i consells comarcals de la demarcació, i també als Parlaments catalans i Madrid. Sergi de los Rios, diputat al Parlament, subratlla que el Parlament de Catalunya l'11 de març de 2008 es va pronunciar contrari a la instal·lació del MTC al país, "i un mandat del Parlament equival a la voluntat del poble de Catalunya, però sembla que a algunes formacions això se'ls oblida". Per tant, ERC exigeix als diputats convergents que no facin "declaracions infundades i irresponsables" i els convida a fer "la pedagogia d'oposició al cementiri nuclear en alcaldes de la seva formació, començant pel d'Ascó".
Indignació de l'alcaldessa de la Fatarella
Tan el regidor d'Esquerra a Vandellòs, Xavier Samarra, com l'alcaldessa de la Fatarella, la republicana Carme Pelejà, han recordat que en tots dos municipis s'ha votat una moció que expressa la seva oposició frontal al cementiri i la negativa de presentar-hi cap candidatura. L'alcaldessa Pelejà s'ha mostrat indignada, tot afirmant que "el passat 26 de febrer, i per segona vegada, el nostre ajuntament ha rebutjat amb una moció la possible instal·lació del cementiri a Catalunya.. "No conec a cap representat d'Esquerra que defensi aquesta instal·lació a Catalunya, no com altres partits que haurien de ser més responsables i coherents amb les seves accions i declaracions. Per això els demano el màxim respecte cap a la Fatarella". Ha conclòs l'alcaldessa.
Per últim Esquerra assegura que "ajuntaments governats per CiU, com Ascó, no han volgut votar la mateixa moció". Per tant, "si CiU vol fer creure'ns que està en contra del cementiri, el que pot fer és convèncer determinats alcaldes seus que, o bé, han rebutjat votar la moció en el seu plenari o bé fins i tot han dit públicament que veuen amb bons ulls presentar una candidatura a la convocatòria que farà l'Estat".

3 comentaris:

Unknown ha dit...

llegeixo al blog d'en pere muñoz que sembla ser que vandellòs (amb alcalde de ciu i cobrant de la nuclear) també es postula com a cementiri ideal.
sí.... ideal de la muerte que diuen aquells

Anònim ha dit...

No veig a cap polític de la Ribera d'Ebre d'Esquerra, que critiqui obertament el CEMENTIRI NUCLEAR, potser l'únic que el possa en dubte és Pere Muñoz. Però ni J.J.Duran ni F.Ciurana, ni J.Alvarez. Tampoc escolto a ningú del PSC, ni de Convergència estripan-se les vestidures per evitar l'ATC.
Quins polítics riberencs!!

Anònim ha dit...

Ai manos, que molt me temo que mos la fotran com sempre. Jo me continuaré queixant i patalejant, pe`ro la meua parella ja es comença a mirar cada cop amb més interès preus de pisos a la costa. Que fort: tenir que marxar de casa xq la que ens han donat los pares i iaios los veïns l'estan deixar embrutar davant el silenci de la comunitat de propietaris. AQUÍ NO HAY QUIN VIVA, versió riberenca.