dimarts, 24 de març del 2009

CiU denuncia que el Govern estaria estudiant seriosament instal·lar el cementiri nuclear a Tarragona

CiU denuncia que el Govern estaria estudiant seriosament instal·lar el cementiri nuclear a Tarragona
Asseguren que l'executiu ja hauria adquirit els terrenys
Els diputats parlamentaris de CiU per Tarragona han denunciat aquest dilluns que el Govern està estudiant poder ubicar el cementiri de residus nuclears a Vandellòs I o a l'àrea de les Camposines, a la Fatarella (Terra Alta), on l'executiu ja hauria adquirit un terreny. Els diputats nacionalistes s'han mostrat de nou contraris a la construcció d'aquest equipament a les comarques tarragonines, tal com ja van posicionar-se ICV i ERC, perquè 'ja hem cobert la quota de solidaritat en l'àmbit de l'energia'. La federació nacionalista ha titllat de 'poc coherents' les recents declaracions del delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté, a favor del cementiri, i li han recordat que el Parlament va aprovar una proposta de resolució contrària a l'equipament.CiU pensa que el PSC hauria de preguntar als seus socis de Govern quin és el seu posicionament al voltant d'aquesta qüestió, ja que ERC i ICV van votar a favor de la proposta de resolució que mostrava el rebuig del Parlament al fet que el cementiri de residus nuclears s'ubiqués a Catalunya.
Per la seva banda, la diputada del PSC al Parlament, Núria Segú, s'ha mostrat 'sorpresa' per les declaracions de CiU, i ha qualificat la posició dels convergents com a 'totalment incoherent'. La socialista acusa Convergència i Unió de defensar tres postures diferents, segons si es tracta dels diputats al Parlament, dels diputats al Congrés o dels alcaldes convergents. 'Amb aquesta triple postura, CiU es torna a mostrar com una opció política sense credibilitat', ha apuntat Segú. La diputada pensa que la federació nacionalista demostra ser 'incapaç a l'hora de consensuar una postura interna coherent'. Finalment, Núria Segú ha recordat que el procediment 'encara no s'ha obert', i que el primer que cal 'és que els ajuntaments que estiguin interessats a acollir aquest centre presentin la seva candidatura'.

1 comentari:

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Sí és cert, es demostrarà una vegada més la poca sensibilitat que tenen cap al nostre territori quansevol govern de la Generalitat. Sigui del color que sigui.
Si no és cert, pensaré que els diputats de CiU ebrencs tornen a escampar merda amb un sòl objectiu: desgastar al govern.
Per bé de tots, espero que la notícia sigui infundada.