divendres, 7 de novembre del 2008

LO CAP DE MÓRA LA NOVA ÉS NOTÍCIA DE PREMSA

Fotomuntatge

Fins ara, Salut només ha garantit un vigilant privat durant el cap de setmana
GUSTAU MORENO. Móra la Nova
La policia local de Móra la Nova ha de cobrir la falta de vigilants i de zeladors al centre d'atenció primària (CAP) de la població, que des de l'1 de novembre centralitza les urgències nocturnes a l'àrea bàsica de salut Móra d'Ebre-Móra la Nova. Amb tot, l'alcalde, Joan Manel Sabanza, espera que siga una solució «molt puntual i molt curta en el temps», perquè els facultatius del CAP moranovenc facin les guàrdies nocturnes en bones condicions. A més, CiU ja té previst portar la qüestió al Parlament.
Dissabte va entrar en funcionament la nova modalitat de guàrdies nocturnes centralitzades al CAP de Móra la Nova, seu física de l'àrea bàsica de salut Móra d'Ebre-Móra la Nova, que també dóna servei a les poblacions de Benissanet, Miravet, Garcia, Tivissa, Ginestar i Rasquera. Fins ara, el servei es prestava a l'hospital comarcal de Móra d'Ebre i és per això que el personal sanitari va reclamar que es dotés el CAP de Móra la Nova de manera adequada. Segons va explicar ahir el diputat de CiU i membre de la Comissió de Salut del Parlament, Francesc Sancho, Salut pretenia que els facultatius fessin els torns de guàrdia sense el suport d'un zelador o d'un vigilant que atengués l'arribada dels usuaris i el telèfon. Així, Salut es va comprometre a dotar el servei amb un zelador i amb una nova plaça d'infermeria per tal de completar els torns rotatius de les guàrdies, després d'una reunió del personal sanitari amb Sancho; l'alcalde de Móra la Nova, Joan Manel Sabanza, i el portaveu de CiU a Móra d'Ebre, Joan Piñol.
Així, dissabte i diumenge el CAP de Móra la Nova va tenir un vigilant privat durant els torns de nit, però després els metges van trobar-se sense acompanyant a partir de dilluns. En aquest sentit, l'alcalde moranovenc va explicar ahir que han hagut de recórrer a la policia local per garantir l'atenció als usuaris del CAP. «Però esperem que la mesura siga molt puntual i molt breu en el temps, fins que Salut no ens garanteixi una solució definitiva», va dir Sabanza. «Ens sembla molt bé que s'ampliï el servei del CAP a les 24 hores, però també volem que els professionals treballin amb les millors condicions», va afegir. Així, Sabanza va remarcar que l'Ajuntament ha posat la policia local a disposició dels metges, però que Salut hauria de resoldre el problema.
Per la seua banda, Sancho va destacar que Salut s'havia compromès, en el cas del CAP de Móra la Nova, a implantar les guàrdies nocturnes amb les mateixes prestacions que la resta d'àrees bàsiques de salut, «perquè els usuaris vagin a l'hospital de Móra d'Ebre només per urgències greus o per casos hospitalaris». Així, el diputat va anunciar que utilitzaran la via parlamentària per saber amb quins criteris s'ha implantat el servei a l'àrea bàsica de salut Móra d'Ebre-Móra la Nova. A més, no descarten presentar una moció per garantir que els torns de nit es fan amb totes les mesures de seguretat, tenint en compte l'increment de les agressions als facultatius.
Podeu veure també al BLOC de CIU de MÓRA D' EBRE: