dijous, 20 de novembre del 2008

L’Alcalde d’Ascó es nega a respondre sobre la instal·lació d’un magatzem de residus nuclears adduint un defecte de forma

Rafael Vidal, alcalde d' Ascó i treballador de la Central nuclear d' Ascó

L’Alcalde d’Ascó es nega a respondre sobre la instal·lació d’un magatzem de residus nuclears adduint un defecte de forma

El diputat d’Esquerra al Congrés de Diputats Francesc Canet, ha vist aquest dimecres com obtenia el silenci per resposta a la Comissió d’Indústria, Comerç i Turisme quan ha preguntat a Rafael Vidal, president de l’Associació de Municipis afectats per Centrals Nuclears (AMAC) i alcalde d’Ascó, si aquest estiu s’havia reunit amb Alejandro Pina president de l’Empresa Nacional de Residuos Radioactivos (ENRESA) per parlar de la possible candidatura d’Ascó per a ubicar el Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) d’Espanya. Pina, que va estiuejar a l’Hospitalet de l’Infant, podria haver mantingut reunions amb diferents representants polítics de la zona, inclòs el mateix alcalde d’Ascó, extrem que no va ni confirmar ni desmentir Rafael Vidal.
Tot i que l’Informe del Consell de Seguretat Nuclear 2007 té com a segon punt l’emmagatzematge de residus, i que la compareixença de Vidal tenia lloc en el marc de la Ponència encarregada de les relacions amb el Consell de Seguretat Nuclear, l’alcalde d’Ascó s’ha negat a respondre preguntes com ara: Per quins motius Ascó vol acollir el Magatzem Temporal Centralitzat?
Per què Ascó dóna l’esquena a l’opinió generalitzada del territori on viu, contrària al MTC?
I per què dóna l’esquena a la resolució del Parlament de Catalunya 150/VIII de l’11 de març, en la que, fins i tot el partit polític de l’alcalde d’Ascó, va mostrar el rebuig a la possible instal·lació d'un magatzem temporal centralitzat de residus nuclears en territori català?
Tot i que en declaracions a la premsa el 18 d’octubre Rafael Vidal s’havia declarat partidari d’estudiar la candidatura del municipi al MTC, i a pesar de comparèixer al Congrés de Diputats en el marc de la ponència sobre energia nuclear, l’alcalde li ha afirmat al diputat d’ERC que es tractava de preguntes de caràcter particular, i que es remetia a les respostes de caràcter molt genèric que havia donat a altres portaveus en assumptes relacionats bàsicament amb la seguretat i els comitès locals d’informació.
Per la seva part, el gerent de l’AMAC, Mariano Vidal de Abadal, que també compareixia davant dels diputats, ha mantingut una actitud semblant, però ha precisat que continuaven sent partidaris del MTC i que les preguntes que se li havien formulat eren pròpies de la Coordinadora Antinuclear de Catalunya.
En concret, Francesc Canet li ha recordat les afirmacions realitzades per Vidal de Adal a la Cadena Ser, el passat 20 d’octubre, on el gerent de l’AMAC va manifestar que no és important per a l'AMAC el que opini "no sé qui o no sé quantos” en relació a la resolució del Parlament de Catalunya i en relació al llistat de 7 dels 10 consells comarcals de la demarcació i 55 ajuntaments del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre que han votat en contra d’un cementiri de residus nuclears centralitzat al seu territori i, per extensió, a tota Catalunya.
El diputat Francesc Canet li ha preguntat al gerent si l’AMAC sosté l’actitud expressada el 20 d’octubre, que denota un menyspreu al territori, ja que aquesta actitud és contradictòria amb la promesa del president del Govern espanyol, qui va dir que la decisió sobre el MTC s’hauria de prendre amb un ampli consens territorial.
www.esquerra.cat/ebre

4 comentaris:

lo llaguter ha dit...

És un xicot molt obedient i dirà i farà lo que li manen los capos de la nuclear.

lo llaguter

Anònim ha dit...

ben fet, Canet. aquest sr sembla una mica embusterot... he preguntat per ascó i tothom me'n diu pestes.

Anònim ha dit...

"Pájaro que no canta, algo tiene en la garganta". Què hi deu tenir, l'alcalde d'Ascó, que no ho vol dir?

Anònim ha dit...

Si clar tothom diu pestes i per això el van votar i és l'alcalde. Si el troben bo igual li fan un monument. Ganes de desacreditar que tenen alguns