dilluns, 8 de setembre del 2008

PINTEN BASTOS A MONTBLANC

Pep Andreu, alcalde de Montblanc.

L'alcalde de Montblanc s'enfronta a la Guàrdia Civil per un control i per la bandera espanyola
Josep Andreu serà jutjat per una falta de desobediència a l'autoritat perquè no es va identificar en un control. Assegura que un agent l'ha amenaçat de posar-li una altra denúncia si no penja la bandera espanyola a l'Ajuntament

L' alcalde de Montblanc, Josep Andreu, d'ERC, serà jutjat aquest dimarts en haver sigut denunciat per la Guàrdia Civil per desobediència a l'autoritat. Segons l'alcalde, el 30 d'agost a la matinada, ell i un regidor es van acostar a un control de la Guàrdia Civil i la Policia Local per preguntar l'objectiu del dispositiu. Acte seguit, la patrulla de la Policia Local va marxar, però tres agents de la Guàrdia Civil van demanar a Andreu que s'identifiqués. L'alcalde, en un primer moment, es va negar a ensenyar el DNI perquè entén que "els agents tenen l'obligació de conèixer les autoritats", i afirma que tampoc el deixaven parlar en català. L'alcalde va acabar a la caserna de la Guàrdia Civil.
En plena festa major local, Andreu ha convocat els mitjans de comunicació per exposar la seva versió dels fets. Segons l'alcalde, quan es va presentar al control –la Guàrdia Civil i la Policia Local hi escorcollaven cotxes buscant-hi droga– la Policia Local va marxar. El cap de la Policia Local, Laureà Garreta, ha declinat explicar si es van rebre ordres directes perquè es retiressin. La patrulla de la Guàrdia Civil es va mantenir al lloc i es va iniciar l'enfrontament entre l'alcalde i el regidor de Medi Ambient, Ignasi Cid, amb els tres agents.
Exigència de parlar en castellà
Segons l'alcalde, els agents no els deixaven parlar en català amb l'argument que "no els escoltarien ni les parets". A partir d'aquí, l'alcalde va demanar als agents que s'identifiquessin, moment en què els agents també van dir a Andreu que ensenyés el DNI. Ell s'hi va negar perquè, en la seva opinió, "els agents haurien de saber qui són les autoritats".
Finalment, i per "evitar l'espectacle", van anar a la caserna per parlar amb el brigada del cos, que també ha declinat fer valoracions. L'alcalde assegura que, malgrat conèixer-se amb el brigada, va mostrar el DNI, i va marxar sense tenir constància que acabaria denunciat.
Andreu haurà de comparèixer aquest dimarts al judici de faltes que se celebrarà a un quart d'onze del matí. També es prendrà declaració als agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Local. L'alcalde ha traslladat a la subdelegada del govern espanyol el seu malestar davant "certes actituds" del cos, que qualifica d''inconstitucionals'.
Les banderes al balcó de l'Ajuntament
D'altra banda, Andreu ha explicat que un guàrdia civil, a títol individual, li va demanar per què no hi ha la bandera espanyola al balcó consistorial. El mateix agent, segons l'alcalde, va amenaçar de denunciar-lo si no corregeix aquesta absència. Andreu manté que la bandera espanyola no s'ha posat mai a l'Ajuntament, i recorda que, a canvi, a la caserna de la Guàrdia Civil no hi ha la catalana. En paral·lel, l'Ajuntament ha anunciat que penjarà l'estelada l'Onze de Setembre.

2 comentaris:

ha dit...

Este home és un crack.

lo llaguter ha dit...

És evident que tenim a tots els estaments infiltrats del Estado. Amb l'excusa del "en tiempo y forma" ens continuen humiliant.

Fins quan?

Fins quan ho vulguem
nosaltres !!*!!

lo llaguter