dimarts, 2 de setembre del 2008

1000 EUROS PER A CADA RIBERENC?

És vergonyós que les neglicències es puguin quantificar en euros.
La seguretat i la salut de cada riberenc-a només val 1000 euros?


Ausbanc demandarà Endesa per la fuita d'Ascó i li exigirà 40 milions

L'Associació d'Usuaris de Serveis Bancaris (Ausbanc) ha anunciat que, en els dos pròxims mesos, presentarà una demanda contra Endesa per la fuita d'Ascó (Ribera d'Ebre) de novembre del 2007, en què exigirà a l'elèctrica indemnitzacions per valor de, com a mínim, 40 milions d'euros. El lletrat dels serveis jurídics d'aquesta agrupació, Aitor Beldarrain, ha afirmat que, més enllà de l'expedient administratiu que gestiona el Govern, Ausbanc vol impulsar una acció a favor d'aquells ciutadans afectats que tenen dret a ser indemnitzats.
Per això, Beldarrain ha explicat que exigiran a Endesa uns 40 milions d'euros, dividits en tres grups i diferents quanties, seguint un barem indemnitzatori "equànime", més enllà que qualsevol persona sol·liciti majors quantitats a títol individual.
Un primer grup estaria format per les 750 persones, segons el Consell de Seguretat Nuclear (CSN), que van treballar o van passar per l'emplaçament radioactiu i, per a les quals, exigirien 3.000 euros per persona per "el dany moral sofert", derivat de les "revisions per mesurar l'impacte radiològic, les quals, possiblement, hagin de mantenir-se tota la vida". En aquest grup s'inclou als menors d'edat que van visitar la central, per als quals es demanen 4.000 euros per afectat, tenint en compte la major fragilitat de la infància davant impactes radioactius.
El segon grup inclou als habitants del municipi d'Ascó, per als quals es demanden 2.000 euros per individu, pels possibles riscos radioactius que puguin existir i els danys morals derivats de l'absència d'informació davant la fuita
.El tercer grup inclou a tots els habitants de la comarca de Ribera d'Ebre per la minva en l'activitat econòmica particular i dels comerços, i per als quals demanen mil euros per persona.


Pink Floyd - Money

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sí, amic, sí... Vivim en una societat super-capitalista, i tot es pot quantificar en diners, inclosa la seguretat dels riberencs. Només te cal mirar quants anys fa -tants o més que la mateixa Central- que els nostres Ajuntaments ho quantifiquen tot en base als diners: me'n dones i callo com un/a puta. És lo que sempre han fet i continuen fent: vendre's miserablement per diners. Lo penós, en este cas, és que ho fan per molt menos que estos 1.000 euros de la notícia.