dijous, 4 de setembre del 2008

COMUNICAT DE LA PLATAFORMA EN DEFENSA DE LA TERRA ALTA SOBRE LA REUNIÓ INFORMATIVA DE PRAT DE COMTE



COMUNICAT DE LA PLATAFORMA EN DEFENSA DE LA TERRA ALTA I LA PLATAFORMA EN DEFENSA DE LA TERRA I EL VENT DE TOTS (La Fatarella)

Lo divendres dia 8 d'agost es va celebrar, al Casal Municipal de Prat de Comte, una assemblea informativa sobre la massificació eòlica a la Terra Alta i el cas concret de Prat de Comte. El petit municipi de Prat de Comte (180 habitants) està afectat per 4 Centrals eòliques: Coll Ventós, Tossa del Vent, Mola Pasqual i Armes del Rei.
Aquesta assemblea ha estat organitzada per veïns de la població i va comptar amb l'assistència d'una vuitantena de persones.
Els ponents van ser en Sergi Saladié, professor de Geografia a la Universitat Rovira i Virgili, que va exposar la implantació eòlica en el context general de la política energètica de Catalunya, Gatano Blanch, president de la Plataforma de La Fatarella, que va explicar els problemes derivats de les expropiacions i la indefensió dels afectats davant les empreses i l'Administració local i Jordi Lluch, portaveu de la Plataforma de la Terra Alta, que va presentar la Plataforma i les seves accions legals (al·legacions, recursos, contenciosos...) per defensar el patrimoni natural, històric i cultural de la comarca.
Tot seguit hi va haver un debat on es va posar de manifest la falta d'informació i, sobretot, el neguit dels veïns davant la proximitat dels aerogeneradors al nucli urbà. La ubicació de les Centrals eòliques, dalt de les carenes, comportarà grans moviments de terres i desmunts, fet que alterarà uns espais de gran valor natural expressa i injustament exclosos de la Xarxa Natura 2000 per permetre-hi la construcció de les centrals.
Considerem que a partir d'avui un nou municipi s'obre al debat sobre la implantació eòlica. Per últim, volem felicitar al nou consisitori per la seva actitud oberta al diàleg, democràtica i transparent, actitud que esperem que continuï en un futur proper.
http://www.plataformaterraalta.com/

Ajuntament de Prat de Comte.
Foto Alego

1 comentari:

Anònim ha dit...

M'ha agardat el teu post i encara més el vídeo. El vídeo que trobem a continuació del que has penjat i que pots veure al següent enllaç:
http://www.youtube.com/watch?v=jQ3bi5wbPO4&eurl=http://angellluis.blogspot.com/2008/09/comunicat-de-la-plataforma-en-defensa.html

Sembla que no fan tant soroll els molins, oi? El propi soroll del vent bufant fa que no es senti el molí