dimarts, 29 de juliol del 2008

LLIBRES

Dos lectures recomanades per estes vacances d' estiu:
Em vaig llegir este llibre de camí cap a Egipte.

TITOL:
El noi del pijama de ratlles
AUTOR:
John Boyne
EDITORIAL:
Empúries
ISBN:
978-84-9787-276-8
Berlín 1942. La guerra no afecta gaire la vida de Bruno, un noi de nou anys que viu en un barri residencial. Però un bon dia arriba a casa i es troba totes les coses empaquetades: el seu pare, membre de l’elit militar, ha rebut un nou destí i es veu obligat a marxar i instal·lar-se amb tota la família en una àrea rural mig deserta i molt depriment. Bruno s’avorreix i passa els dies obsessionat amb una tanca que s’alça davant la finestra de la seva habitació. Fins que no coneix Schmuel, el noi del pijama de ratlles, que viu a l’altra banda del filferro espinós, Bruno ni tan sol no comprèn que ja no és a Alemanya sinó a Polònia. Tampoc no és conscient del que passa a la vida de Schmuel fins que és massa tard per escapar els horrors que es viuen a l’altre costat de la tanca. L’honestedat narrativa, la congruència dels personatges i la progressió magistral de la trama, doten aquesta novel·la d’una qualitat literària molt humana i d’una força narrativa captivadora.
I este altre m' el vaig llegir a la piscina de Prat de Compte en un temps record:
cinc dies.
TITOL:
Un món sense fi
AUTOR:
Ken Follet
EDITORIAL:
Edicions 62
ISBN:
978-84-297-6049-1
Un món sense fi torna els lectors a la ciutat medieval de Kingsbridge, escenari d'Els pilars de la terra, dos segles més tard. Els protagonistes són descendents dels personatges d’Els pilars de la terra. La catedral és de nou el centre de la trama d’amor i odi, cobdícia i orgull, ambició i venjança. Però al cor del relat trobareu el major desastre natural de la història, la plaga de pesta coneguda pel nom de la Mort Negra que al segle XIV va assolar Europa i va matar la meitat de la població.

I per acabar la presentació d' un llibre:


Roc Llop i Convalia. L’exili d’un poeta miravetà
XIII Premi d'Assaig Artur Bladé i Desumvila 2007
Autors: Josep Maria Sáez i Emigdi Subirats

Editor: Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre
Col·lecció: Daliner, 7
Nombre de pàgines: 88 pàg.
Enquadernació: en rústica
Mida: 17 x 24 cm
Preu: 10 euros
ISBN: 978-84-935564-5-7

Presentació de ROC LLOP I CONVALIA. L'EXILI D'UN POETA MIRAVETÀ, divendres 1 d'agost a Miravet


El proper divendres 1 d'agost, a les 19.30 h, al Casal Municipal de Miravet, es presentarà el llibre que recull l'obra guanyadora del XIII Premi d'Assaig Artur Bladé i Desumvila, editat pel Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre dins la col·lecció Daliner núm. 7:ROC LLOP I CONVALIA. L'EXILI D'UN POETA MIRAVETÀ, de Josep Maria Sáez i Emigdi SubiratsEn l'acte, hi intervindran l'alcalde de Miravet, Il·lm. Sr. Antoni Borrell; el president del CERE, Sr. Josep Moragrega, i els autors de l'obra.
Més informació del llibre http://www.riberadebre.org/

2 comentaris:

emigdi ha dit...

Gràcies per la difusió del llibre, esperem que tingui una bona rebuda i una bona crítica

Jesús M. Tibau ha dit...

Un món sense fi en 5 dies! Potser sí que és un record. La veritat és que el llibre enganxa, però s'agrairia una ediciío en dos volums més manejables