dijous, 31 de juliol del 2008

LES OBRES DEL MOLLÓ


Ver mapa más grande
Foto aèria de la zona on es contruirà el polígon industrial del Molló, entre els termes de Móra la Nova i Tivissa.
Les obres de construcció del polígon industrial del Molló s'iniciaran aquesta setmana
L'alcalde de Móra la Nova i president del Consorci per a la promoció de sòl industrial del Molló, Joan Manuel Sabanza, ha confirmat que les obres de construcció del nou polígon industrial del Molló s'iniciaran aquesta setmana, ja que dijous passat es va signar l'acta de replanteig, que inicia el termini per a l'execució de les obres, fixat en deu mesos i mig. Sabanza ha explicat que fa uns deu dies que els topògrafs treballen en els terrenys, marcant els carrers i les parcel·les, i ha assegurat també que des de l'inici del projecte "hi ha diverses empreses interessades" a instal·lar-s'hi.

Les obres de construcció el polígon aniran a càrrec de la UTE formada per les empreses Àrids Roma i Construccions Rubau, i consisteixen en la urbanització de 32 hectàrees de sòl i la construcció d'una rotonda a l'encreuament del Molló (en direcció a Tivissa), per on circularà el trànsit d'entrada i sortida al nou polígon. Aquesta rotonda serà la primera fase de les obres de millora d'aquest encreuament, on posteriorment es construirà un altre encreuament a diferent nivell. El pressupost total de les obres del polígon ascendeix a 4,5 M€.

L'alcalde moranovenc ha explicat que el Consorci "ha anat mantenint contactes" amb les diverses empreses interessades a instal·lar-se al futur polígon, que actualment "estan a l'espera que es materialitzen els terminis·. Tot i el retard en l'inici de les obres, Sabanza ha concretat que "almenys tres d'aquestes empreses mantenen interès", i s'ha mostrat convençut que "quan comencen les obres, això s'incrementarà". A més, el Consorci iniciarà una campanya de promoció del nou emplaçament industrial a partir del mes de setembre.

Sabanza ha apuntat que els motius pels quals les empreses mostren interès pel polígon del Molló són les bones comunicacions i que disposa de gas (els terrenys del polígon es troben ubicats vora la planta d'Enagas de Tivissa), aigua i potència elèctrica. En aquest sentit, Sabanza ha manifestat que la qüestió de l'electricitat "és el coll d'ampolla de la majoria d'assentaments industrials a Catalunya", i ha afegit que l'Incasòl construirà una nova línia de mitja tensió que anirà de la subestació elèctrica dels Aubals (polígon també moranovenc) fins al futur nou polígon del Molló, per tal de subministrar-lo d'energia elèctrica.comentaris dels lectorscomenta aquesta notcianom: email: ciutat: comentari: (carcters permesos 1000)

1 comentari:

Anònim ha dit...

El Govern Tripartit ha apostat fort pel creixement econòmic de Móra la Nova.
Moltes gràcies a tots.