dissabte, 21 de juny del 2008

Reobren el procés a Rubianes per ultratge a Espanya


Rubianes serà jutjat per ultratge a Espanya
Després de la polèmica, el judici. L'actor Pepe Rubianes serà jutjat finalment per un presumpte delicte d'ultratge a Espanya per les controvertides declaracions pronunciades entorn de la "unitat d'Espanya" fa més de dos anys a El Club de TV-3, en una entrevista amb Albert Om. Un jutjat de Sant Feliu de Llobregat va arxivar la causa el maig del 2007, però ara, tal i com informa El Periódico, l'Audiència de Barcelona ha estimat els recursos interposats per les acusacions particulars i la fiscalia, ha revocat l'arxivament de la causa i ha ordenat l'obertura de judici.

Al programa del 20 de gener del 2006, arran de la pregunta de si la unitat d’Espanya estava en perill, d’Albert Om, Rubianes va respondre: "A mi la unitat d'Espanya em sua la polla per davant i per darrere. Que es posin Espanya al puto cul a veure si els hi peta a dins i els queden els ous penjats dels campanars". Aplaudiments de l’auditori, i va continuar: "Que se'n vagin a cagar a la puta platja de la puta Espanya... Que porto des que vaig néixer amb la puta Espanya. Que se'n vagin a la merda amb el país i deixin de tocar els collons".

Arran d’aquestes provocadores declaracions, es va constituir l'Associació per a la Defensa de la Nació Espanyola, que va imputar a Rubianes i a Om un delicte de provocació o incitació a l'odi contra una part de la població per motius d'origen. Malgrat la querella d’aquesta associació, la fiscalia catalana només acusa l'actor, a qui li reclama una pena de 21.600 euros de multa per un presumpte delicte d'ultratge a Espanya, per “l’ànim evident d'ofendre i menysprear la nació espanyola".

Precisament, el passat dimarts, l'agitador matinal de la COPE, Federico Jiménez Losantos, va protestar per la condemna per injúries a l'alcalde de Madrid, fent al·lusió a la causa judicial de Rubianes: “Diu la jutgessa que això no és incitació a l’odi. Té honor Espanya? I els espanyols?”, va etzibar, després de protestar que s'hagués arxivat el cas de l'actor.

3 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

demencial

xavi ha dit...

La justícia és cega i sol ser estúpida. Perdre el temps en això quan hi ha moltes mes coses que son serioses.

Anònim ha dit...

Aquí va la pregunta del mil.lió , si l ´Associació per a la Defensa de la Nació Espanyola entén el català , perquè al Congrés dels Diputats i al Senat que son els màxims organs de l´Estat Espanyol no deixen expresar als diputats que vulguin en català?